Waanzinnig moeilijke drums in eerste trailer Rock Band 2

Everlong van de Foo Fighters schittert in de eerste trailer van Rock Band 2. Schittert, maar maakt ons ook een beetje bang. Want we moeten waarschijnlijk nog twee extra armen aangroeien voor wij dit nummer op Expert kunnen spelen…


Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act moet vanaf september in de Amerikaanse winkels liggen voor de Xbox 360, de PlayStation 3-versie volgt later. Een Europese releasedate is vooralsnog onbekend. Het is zelfs nog onzeker wanneer en óf het eerste deel hier nog gaat uitkomen.

 1.   
  Rikki's avatar

  Cooooool 😳 (L)

 2.   
  Alias's avatar

  ziet er toch weer netjes uit, wel leuk dat je meerdere instrumenten hebt die je kan bespelen. 😉

 3.   
  jesse888's avatar

  yehh als je zou zeggen dat het guitar hero 5 was zou ik het ook geloven gewoon 2 druppels water 😳

 4.   
  RinusReetRidder's avatar

  Eerst maar eens duidelijkheid wanneer dit ooit eens in Nederland uit gaat komen. Anders is de keuze heel makkelijk voor guitar hero world tour. 🙂

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  Voor Mike Portnoy van de band DREAM THEATER is die drums echt een makkie 😛

  En voor iedereen die hem niet kent hier is een link :P:

  http://www.youtube.com/watch?v=NBurolexuvI&feature=related