Nieuwe Fallout 3 teaser geeft weinig prijs

Bethesda, de ontwikkelaar van Oblivion, is al een tijdje druk met hun nieuwe RPG: Fallout 3. De game moet binnenkort verschijnen, maar toch willen ze weinig prijsgeven van dit aankomende spektakel. Misschien blijven onze vragen over het verdorven landschap, de verhaallijn en de gameplay wel onbeantwoord tot de game in de schappen ligt…


De derde telg in de Fallout-serie zal voor het eerst ontwikkeld worden door het getalenteerde team achter het award winnende Oblivion, namelijk Bethesda Softworks. Bethesda kocht de licentie in 2004 en hoopt wederom voort te borduren op de populaire twee delen uit de jaren negentig.

De langverwachte sequel draait op een verbeterde versie van de Oblivion engine, maar Bethseda voegde hieraan toe dat de third-person view aanzienlijk verbeterd zal worden gezien de negatieve feedback over dit aspect van de begeerde role-playing game. Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creΓ«ren.

Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.
Fallout 3 zal eind 2008 verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  mrxthereal's avatar

  Ow God wanneer komt er nou eens wat gameplay footage van deze uit. Vage screenshots, teaser trailers etc etc. Ik heb echt het gevoel dat hij fucking vet wordt maar het moet nu maar eens genoeg zijn, er moet gewoon een keer wat echte gameplay worden getoond.

 2.   
  Alias's avatar

  De teaser geeft inderdaad weinig prijs van het uiteindelijke resultaat.

 3.   
  jesse888's avatar

  oke en nu? dit is niks. heey een skelet wow nou dan word het zeker een laipe game πŸ˜•

 4.   
  ricklolps3's avatar

  ”jesse888″ schreef, "oke en nu? dit is niks. heey een skelet wow nou dan word het zeker een laipe game πŸ˜• "

  ja man zooooo dat is vet een skelet πŸ˜• πŸ™

 5.   
  Ment@l's avatar

  ik had eigenlijk verw8 dat hij de tv kapot zou knallen πŸ˜† helaas..

 6.   
  RinusReetRidder's avatar

  Weinig te zien, maar dit wordt gewoon echt zo gruwelijk. Komt helemaal goed dankzij Bethesda. πŸ˜€

 7.   
  Mick.W's avatar

  Ik kreeg hier een beetje het bioshock gevoel.

 8.   
  Bello 2185's avatar

  Mick.W schreef, "Ik kreeg hier een beetje het bioshock gevoel."

  Ik ook, al helemaal door die muziek.