PhysX op Radeon krijgt ondersteuning van NVIDIA

PhysX, een door NVIDIA gekochte techniek voor realistischere weergave van zwaartekracht, botsingen en dergelijke, op een Radeon-kaart van AMD? Het lijkt onmogelijk, maar onlangs berichtten we hier al over.

Nog opmerkelijker is dat NVIDIA het project inmiddels sponsort, door de ontwikkelaar ervan mee te laten doen aan het registered development program. Daarmee krijgt deze toegang tot documentatie en krijgt hij ook ondersteuning van NVIDIA bij zijn werk.

AMD houdt zich nog altijd afzijdig in het verhaal. Deze fabrikant heeft echter gekozen voor Havok, de concurrent van PhysX die door Intel is ingelijfd. Een nieuw strijdtoneel voor de beide fabrikanten lijkt dan ook geboren.

 1.   
  stefaandw's avatar

  nu nog maar hopen dat ze er iets goed mee doen ๐Ÿ˜•

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ze moeten gewoon met zen alle samen gaan werken.

 3.   
  Darkknight's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Ze moeten gewoon met zen alle samen gaan werken."

  idd dan heb je de mooiste games en geluiden maar goed dat gaat schijnbaar niet he?!

 4.   
  stefaandw's avatar

  Darkknight schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "Ze moeten gewoon met zen alle samen gaan werken."

  idd dan heb je de mooiste games en geluiden maar goed dat gaat schijnbaar niet he?!"

  jep

 5.   
  Alias's avatar

  Het is mooi dat ze kennis met elkaar gaan delen. Maar wanneer ze gaan samenwerken en er geen andere concurenten zijn op de markt kunnen er twee dingen gebeuren. Of ze doen een goede prijs kwaliteitverhouding hanteren of ze doen de prijzen belachelijk hoog maken zodat er geen lol meer aan is. Wanneer het tweede gebeurd graven ze hun eigen graf. Maar zo ver zal het waarschijnlijk niet komen. ๐Ÿ˜‰

 6.   
  NoOneGivesA's avatar
 7.   
  GraveDevil's avatar

  Sowieso zal er nooit lange samenwerking plaatsvinden, of ze zijn gek. Werken met de concurrent is niet echt slim, lijkt me. En als het ene bedrijf meer verdient dan het andere, terwijl het andere meer werk heeft geleverd, dan ontstaat er weer ruzie en krijg je dat weer..

 8.   
  DeAdSeYe's avatar

  Eigelijk is er niet veel verschil tussen ati en geforce. Wat ouderen gamers zullen zich nog wel de 3dfx herinneren nou dat is overgekocht door mensen en die zijn geforce gevormd. Die mensen wat 3dfx hebben gemaakt die zijn ook een eigen bedrijg begonnen en die heet ati. Wat ik hier mee wil zeggen is tot ze eigelijk bijna het zelfde zijn dus wrm zou er geen samenwerking plaats kunnen vinden. Ik hoop toch wel een beetje stiekem want iedereeen gaat voor geforce omdat je het overal tegen komt en bijna iedereen heeft terwijl ati eigelijk veel goedkoper is tegen over geforce en tot ik vaker heb gehoord tot ati beter presteert.

 9.   
  NoOneGivesA's avatar
 10.   
  Mmore's avatar

  Darkknight schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "Ze moeten gewoon met zen alle samen gaan werken."

  idd dan heb je de mooiste games en geluiden maar goed dat gaat schijnbaar niet he?!"

  Als ze samen gaan werken hoeven ze elkaar niet meer te ‘pushen’. Concurrentie leidt tot innovatie en lage prijzen, waardoor wij steeds snellere videokaarten voor een steeds lagere prijs kunnen kopen! Laat ze dus maar lekker concurreren. Uiteindelijk zal het sterkste formaat winnen en zullen de prijzen acceptabel blijven. ๐Ÿ™‚