Drugs reden verbanning Fallout 3 in Australië

Gisteren berichtten we dat Fallout 3 al bij voorbaat verbannen is uit Australië omdat het geen rating had gekregen, maar een reden was toen nog niet bekend. Vandaag is bekend geworden waarom Fallout 3 in Australië geen rating heeft gekregen: volgens de commissie die de ratings verzorgt lijken de powerups in het spel, genaamd ‘chems’, teveel op echte drugs en drugsspuiten. Hierdoor is het spel volgens deze commissie zelfs ‘te erg’ om een 15+ rating te krijgen. Dit is de hoogst mogelijke rating in Australië, en als een spel deze rating heeft mag het al niet meer verkocht worden binnen Australië.

De derde telg in de Fallout-serie zal voor het eerst ontwikkeld worden door het getalenteerde team achter het award winnende Oblivion, namelijk Bethesda Softworks. Bethesda kocht de licentie in 2004 en hoopt wederom voort te borduren op de populaire twee delen uit de jaren negentig.

De langverwachte sequel draait op een verbeterde versie van de Oblivion engine, maar Bethseda voegde hieraan toe dat de third-person view aanzienlijk verbeterd zal worden gezien de negatieve feedback over dit aspect van de begeerde role-playing game. Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren.

Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Fallout 3 zal in de herfst van 2008 verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  JonsoN's avatar

  Balen daaro 😛

 2.   
  mitchelltje9's avatar

  wat een seikerds het is maar een game 😡

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ze mogen daar echt niks 😕 😛

 4.   
  Indotastic's avatar

  Waarom nemen ze gewoon geen 18+ rating. Dan is het probleem gelijk opgelost!

 5.   
  Thundergamer's avatar

  Indotastic schreef, "Waarom nemen ze gewoon geen 18+ rating. Dan is het probleem gelijk opgelost!"

  15+ is het maximum net als 18+ hier…trouwens je mag daar al rijden als je 15 bent (en je mag rijlessen nemen als je 14 bent)net als 18+hier volwassen is, is het in australië 15+ 😉

 6.   
  JonsoN's avatar

  Thundergamer schreef, "

  ”Indotastic” schreef, "Waarom nemen ze gewoon geen 18+ rating. Dan is het probleem gelijk opgelost!"

  15+ is het maximum net als 18+ hier…trouwens je mag daar al rijden als je 15 bent (en je mag rijlessen nemen als je 14 bent)net als 18+hier volwassen is, is het in australië 15+ 😉 "

  18+ is bij ons meerderjarig ,volwassen betekend dat je je volwassen gedraagt.. sommige mensen die 30+ zijn nog niet eens volwassen.. Dus nu weet je t.:P

 7.   
  Alias's avatar

  Iedereen heeft zo zijn eigen mening dus ook landen. Maar de mensen in Australie hoeven niet te treuren er is ook noeg iets als via internet bestellen en thuis laten bezorgen. 😉

 8.   
  NLkevvNL's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Ze mogen daar echt niks 😕 😛 "

  idd wou net zeggee

 9.   
  xizaaR's avatar

  Vervelend voor de mensen in Australlie dan 😛

 10.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Comrade schreef, "Vervelend voor de mensen in Australlie dan 😛 "

  Maar goed er bestaat zoiets als het mooie internet

 11.   
  stefaandw's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”Comrade” schreef, "Vervelend voor de mensen in Australlie dan 😛 "

  Maar goed er bestaat zoiets als het mooie internet"

  nee nee héél mooi internet 😛