Eerste tracks Rock Band 2 bevestigd

Hoewel wij Europeanen nog steeds moeten wachten totdat het eerste Rock Band-deel in de winkels ligt, is voor de Verenigde Staten het tweede deel alweer aangekondigd. Rock Band 2: The Opening Act moet vanaf september in de winkels liggen voor de Xbox 360, de PlayStation 3-versie volgt later.

Hoewel de release nog op zich laat wachten, doken vorige week al enkele uitgelekte tracks op. We moeten nog zien welke tracks daadwerkelijk in Rock Band 2 speelbaar zijn, maar de eerste tien (van de in totaal tachtig) tracks zijn dankzij enkele previews nu echt bevestigd. Ace of Spades, The Who en de Foo Fighters zullen straks in elk geval gaan knallen!

  1. “Ace of Spades” by Motörhead
  2. “Everlong” by Foo Fighters
  3. “Pinball Wizard” by The Who
  4. “Panic Attack” by Dream Theater
  5. “Any Way You Want It” by Journey
  6. “Chop Suey” by System of a Down
  7. “Kids in America” by The Muffs
  8. “Give It Away” by Red Hot Chili Peppers
  9. “Hello There” by Cheap Trick
  10. “Pump It Up” by Elvis Costello

Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band 2: The Opening Act introduceert vernieuwde instrumenten, maar je accessoires uit het eerste deel zijn ook nog steeds te gebruiken. Daarnaast is het tweede deel ook backwards compatible met liedjes die je gedownload hebt voor het eerste deel, welke dus gratis te gebruiken zijn in The Opening Act. Daarnaast is de standaard tracklist van Rock Band 2: The Opening Act voorzien van allemaal master tracks.

Rock Band 2: The Opening Act moet vanaf september in de Amerikaanse winkels liggen voor de Xbox 360, de PlayStation 3-versie volgt later. Een Europese releasedatum is vooralsnog onbekend. Het is zelfs nog onzeker wanneer en óf het eerste deel hier nog gaat uitkomen.

 1.   
  jungler's avatar

  kga denk ik voor de guitar hero world tour vo ps3 die schijnt er in october al te zijn 😉

 2.   
  Lochje's avatar

  Vocals van Chop suey op expert, ik ben benieuwd hoe dat deruit ziet 😀 😮

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  jungler schreef, "kga denk ik voor de guitar hero world tour vo ps3 die schijnt er in october al te zijn 😉 "

  Die muziek maker van World Tour vind ik wel gaaf dus ik laat rock band ook lekker liggen. Instrumenten van world tour worden ook beter volgens mij. 😀 8)

 4.   
  Carmen07's avatar

  The Who!! 😀

 5.   
  jesse888's avatar

  “Give It Away” by Red Hot Chili Peppers YEH dit is een laip nummer 😆