Super Smash Bros. Brawl leidt nog steeds de Britse charts

Super Smash Bros. Brawl is toch wel één van de klappers van dit jaar voor de Wii, getuige ook onze enthousiaste review. Dat wij er niet alleen zo over denken, bleek vorige week al tijdens de onthulling van de Britse charts, en deze week gaat de game opnieuw aan kop in de charts.

De top-3 van de charts is gelijk aan die van vorige week, met Super Smash Bros. Brawl aan de leiding en Battlefield: Bad Company en LEGO: Indiana Jones op de plekken twee en drie. Ook de populaire tennisgame Top Spin 3 deed het goed. Mede dankzij de aandacht voor Wimbledon steeg de game naar een zesde plaats.

De volledige top-10 ziet er als volgt uit:

  1. Super Smash Bros. Brawl (Nintendo)
  2. Battlefield: Bad Company (EA)
  3. LEGO Indiana Jones (LucasArts)
  4. Big Beach Sports (THQ)
  5. Beijing 2008 (Sega)
  6. Top Spin 3 (2K Sports)
  7. Wii Fit (Nintendo)
  8. Mario and Sonic at the Olympic Games (Sega)
  9. Wii Play (Nintendo)
  10. The Bourne Conspiracy (Vivendi)

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.

Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic misschien zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Ben je ook zo benieuwd naar Super Smash Bros. Brawl? Lees dan onze smashende review!

Super Smash Bros. Brawl is verschenen voor de Wii.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Lego Indiana Jones is echt een vette game, alleen heeft de PC versie best wel irritante besturing en dat vind ik jammer 🙁

  Wie weet trouwens of er al een WII emulator voor de pc te krijgen is? want ik zou SSBB graag spelen maar ik heb geen geld voor een WII 😛

 2.   
  xizaaR's avatar

  )GN(-Erik schreef, "
  Wie weet trouwens of er al een WII emulator voor de pc te krijgen is? want ik zou SSBB graag spelen maar ik heb geen geld voor een WII 😛 "

  SSBB,is een mooie game naar mijn mening.
  @Erik. Nee,die is er nog niet 😉

 3.   
  jetixc's avatar

  heb em al uitgespeelt in easy en normal 😛