PhysX voor GeForce verzieken 3DMark-scores

Bij het testen van nieuwe videokaarten en andere hardware wordt vaak 3DMark ingezet als één van de testtools. Dit programma voert een paar game-achtige tests uit en geeft aan het einde een score die vergelijken van verschillende hardware wat makkelijker maakt.

Onder deze tests zit in de nieuwste versie van 3DMark – 3DMark Vantage – een CPU-test, die puur de processor van het te testen systeem belast om te kijken hoe snel deze relatief is. Het berekenen van physics wordt hier onder andere toegepast. De al als beta beschikbare drivers voor GeForce-kaarten met PhysX-ondersteuning laten zien dat deze nieuwe functie van de GeForce 8- en 9-kaarten een vertekend beeld geven.

De videokaart neemt hiermee namelijk een deel van de berekeningen op zich, terwijl het de bedoeling is dat alleen de CPU belast wordt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de 3DMark-score hoger uitvalt dan eigenlijk zou mogen. Futuremark, de ontwikkelaar van 3DMark heeft hierop gereageerd dat de betadrivers nog niet getest en goedgekeurd zijn, waardoor gemaakte scores sowieso niet als waarheidsgetrouw worden gemerkt.

Overigens zegt een 3DMark-score ook nooit alles, want bij goede tests worden meerdere programma’s en games gebruikt.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  3dmark is dus zoals ik het goed begrijp maar een slecht programma om je pc te testen 😛

 2.   
  Rhemme's avatar

  Of juist een goed programma, als je wil pimpen met hoge scores 😉

 3.   
  Xynetor's avatar

  Niet slecht maar je kan gewoon niet uitgaan van 1 programma of game….

 4.   
  Alias's avatar

  Daarom is het ook een test 😉

  Maar betekend dit nou dat de videokart zijn werk goed heeft gedaan?

 5.   
  D-eeJay's avatar

  Volgens mij is 3Dmark een site, maar dat zou ik ff moetne checken 😛