Physx op Radeon ook mogelijk?

Vorige week werd bekend dat de langverwachte PhysX-ondersteuning voor GeForce 8- en 9-kaarten binnen een maand een feit is. Een groepje onafhankelijke ontwikkelaars is er inmiddels al in geslaagd om deze berekeningen op AMD Radeon-kaarten te laten lopen.

Het geheim zit hem in het CUDA-platform van NVIDIA, dat het vrij programmeren van de GeForce-GPU mogelijk maakt. Kort gezegd kun je daarmee je videokaart gebruiken als een normale CPU. Ene Eran Badit heeft CUDA en PhysX bekeken en deze omgebouwd om te kunnen draaien op Radeon’s. Een test is ook al gedaan: een Radeon HD 3850 ging er in 3DMark Vantage 12% op vooruit ten opzichte van uitgeschakelde PhysX.

Er wordt nu aan een tool gewerkt waarmee iedereen hetzelfde truukje kan uithalen. Deze moet over niet al te lange tijd klaar zijn.

 1.   
  Bello 2185's avatar

  Gaat Nvidia hier dan niet wat aan doen?

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Kan ik dat dan gewoon gratis downloaden of moet ik weer een nieuwe videokaart kopen?? ๐Ÿ˜•

  En Nvidia heeft waarschijnlijk niet de copyright rechten dus ATI mag het ook gewoon gebruiken ๐Ÿ˜›

 3.   
  Daiben's avatar

  euh ati mag er geen gebruik van maken want nvidia heeft een tijd geleden havok bedrijf opgekocht hierdoor is de psysx engine die dat bedrijf met ati aan het onwikkelen was stopgezet en zijn alle rechten naar nvidia gegaan maar nvidia heeft de psysx engine appart gelaten zodat enkele programeurs erin geslaagd zijn deze te onderscheiden van de driver zodat radeon kaarten er ook gebruik van kunnen maken

 4.   
  Daiben's avatar

  Daiben schreef, "euh ati mag er geen gebruik van maken want nvidia heeft een tijd geleden havok bedrijf opgekocht hierdoor is de psysx engine die dat bedrijf met ati aan het onwikkelen was stopgezet en zijn alle rechten naar nvidia gegaan maar nvidia heeft de psysx engine appart gelaten zodat enkele programeurs erin geslaagd zijn deze te onderscheiden van de driver zodat radeon kaarten er ook gebruik van kunnen maken"

  ! srry voor het gezwam en leesttekens 8)

 5.   
  Sacul's avatar

  Wijzig je reactie dan…

 6.   
  Alias's avatar

  Ik zou niet weten waarom dat op de Radeon kaarten niet mogelijk is, ze zullen er vast wel wat op vinden. ๐Ÿ˜‰

 7.   
  WhySoSerious?'s avatar

  ..-[Alias]-.. schreef, "Ik zou niet weten waarom dat op de Radeon kaarten niet mogelijk is, ze zullen er vast wel wat op vinden. ๐Ÿ˜‰ "

  precies