Nintendo verliest rechtszaak om verlaging boete van 21 miljoen dollar

Jullie herinneren je misschien nog wel dat Nintendo anderhalve maand geleden een rechtszaak tegen Anascape heeft verloren, waardoor Nintendo Anascape 21 miljoen dollar moest betalen. Uiteraard is Nintendo hiertegen in in hoger beroep gegaan om het bedrag dat ze moet betalen te verlagen. Een paar dagen geleden is een rechter echter tot het besluit gekomen dat de boete die Nintendo moet betalen niet verlaagd zal worden. Nintendo kan de rechtszaak nu nog een keer laten voorkomen, maar of ze dat ook doet is niet bekend.

Anascape had zowel Nintendo als Microsoft aangeklaagd omdat Anascape vond dat Microsoft en Nintendo met hun controllers de patentrechten van Anascape schenden. Met Microsoft werd echter onderling een schikking getroffen. Vervolgens had Anascape Nintendo aangeklaagd vanwege de Classic Wii Controller, de Gamecube controller en de Wavebird controller, een draadloze controller voor de Gamecube. De rechter gaf Anascape gelijk: volgens hem heeft Nintendo tijdens het ontwerpen van deze controllers de patentrechten van Anascape geschonden. Dit geldt overigens enkel voor de Gamecube Controller, de Gamecube Wavebird Controller en de Classic Controller voor de Wii.

  1.   
    Bello 2185's avatar

    Ik vind het onzin dat Nitendo wordt aangeklaagd. Die anderen moeten gewoon niet zo zeuren.

  2.   
    Jadaaaagggg's avatar

    ”Bello 2185″ schreef, "Ik vind het onzin dat Nitendo wordt aangeklaagd. Die anderen moeten gewoon niet zo zeuren."

    dat slaat nergens op, het is juist slim van anatech want die verdienen er geld aan. en ze moeten wel zeuren anders heb je er ook niks meer aan als je ergens patent voor hebt

  3.   
    nickykolkie's avatar

    wat kunnen die lui veel zeiken

  4.   
    Bello 2185's avatar

    ”robocop908″ schreef, "[quote=”Bello 2185″]Ik vind het onzin dat Nitendo wordt aangeklaagd. Die anderen moeten gewoon niet zo zeuren."

    dat slaat nergens op, het is juist slim van anatech want die verdienen er geld aan. en ze moeten wel zeuren anders heb je er ook niks meer aan als je ergens patent voor hebt[/quote]

    Ik vind het gewoon een beetje kinderachtig van Anatech. Dat ze gaan lopen zeuren omdat ze geld willen.

  5.   
    Majo's avatar

    Aan de anddere kant heeft Nintendo Nyko laatst aangeklaagd vanwege hun draadloze nunchuks:
    http://www.gamersnet.nl/nieuws/200806/nintendo_klaagt_nyko_aan_om_draadloze_nunchuks/

  6.   
    SuperNova's avatar

    ”Bello 2185″ schreef, "Ik vind het gewoon een beetje kinderachtig van Anatech. Dat ze gaan lopen zeuren omdat ze geld willen."

    Dus als jij iets uitvindt en iemand anders gaat ermee lopen dan ga jij niet volhouden om geld te zien dat eigenlijk jou toehoort ? Ik dacht het niet.

  7.   
    Bello 2185's avatar

    Marjolein van Diejen schreef, "Aan de andere kant heeft Nintendo Nyko laatst aangeklaagd vanwege hun draadloze nunchuks:
    http://www.gamersnet.nl/nieuws/200806/nintendo_klaagt_nyko_aan_om_draadloze_nunchuks/"

    Dat vond ik ook een beetje onnodig want Nitendo heeft zelf toch alleen maar die met draad toch?

  8.   
    Faex's avatar

    SuperNova schreef, "

    ”Bello 2185″ schreef, "Ik vind het gewoon een beetje kinderachtig van Anatech. Dat ze gaan lopen zeuren omdat ze geld willen."

    Dus als jij iets uitvindt en iemand anders gaat ermee lopen dan ga jij niet volhouden om geld te zien dat eigenlijk jou toehoort ? Ik dacht het niet."

    ja ik zou ook me geld terug willen dus ik vind het wel goed van nintendo 😉 👿 👿 👿

  9.   
    darkone's avatar

    Ze hebben groot gelijk. Dan had Nintendo maar netjes moeten betalen voor het gebruik van de technologie. Was er niets aan de hand geweest. Nintendo pakt copyright schending van hun producten ook hard aan.

  10.   
    ricklolps3's avatar

    ”kolkie95″ schreef, "wat kunnen die lui veel zeiken"

    je heb gelijk man