Aankomende aankondiging Diablo 3 toch echt waarschijnlijk


Warcraft staat constant in de picture en is immens populair door World of Warcraft. Een nieuw deel van Starcraft is aangekondigd en daar wordt druk aan gewerkt. Maar hoe zit het met die laatste, volgens veel fans toch echt de beste, franchise, Diablo? Niemand weet het zeker. Het is al erg lang een punt van speculatie en discussie of Blizzard nu met Diablo 3 bezig is of niet.

Drie dagen geleden verscheen er op officiële site van Blizzard een teaser. Wanneer je naar de site gaat, zie je een afbeelding van een stuk dichtgevroren ijs. Elke dag scheurt het ijs een stuk verder open en over enkele dagen zullen we kunnen zien wat erachter zit, op de dag dat er een groot Blizzard evenement plaatsvindt. De laatste keer dat Blizzard een dergelijke stunt uithaalde met dit soort teasers, resulteerde het in een aankondiging van Starcraft II. Diablo-fans houden hun hart dus alweer vast.

Rob Pardo, belangrijk figuur bij Blizzard, liet vandaag in een interview ook nog eens weten dat het gebeuren inderdaad een game-aankondiging betreft.

  “So you want me to announce the game before our announcement? No offense, but I’ll be ripped apart by 8000 people there [at the Invitational] if I pre-announce it – but I think everybody here will be really excited about the announcement.”

Niet alleen dat, maar enkele anonieme doch hoogstaande bronnen lieten als gevolg op Pardo’s uitspraak weten dat de aankomende aankondiging toch “wel degelijk” op Diablo 3 slaat.

Zouden de fans nu eindelijk krijgen wat ze al zo lang willen? Of worden ze wederom teleurgesteld… de sfeer zit er in ieder geval goed in en iedereen verwacht dat het Diablo 3 is dat aankomend weekend onthuld gaat worden. We zullen het zien!

 1.   
  jumoeder's avatar

  ik heb nog nooit een diablo gespeeld maar het klinkt wel vet en blizzard maakt wel vette spellen dus lijkt me wel cool als diablo 3 wordt aangekondigd. eigenlijk lijkt me elk blizzard spel wel vet. is het alleen ook niet mogelijk dat ze gewoon een hele nieuwe franchise beginnen. want ze leunen nu op 3 franchises en daar kan toch nog best wel eentje bij denk ik zo. ach ja, we zien wel 🙂

 2.   
  JPO's avatar

  Het zou toch wat zijn 😛 eindelijk Diablo 3!
  Maar dan vraag ik me nog af of de game zo geweldig wordt als de vorige delen waarbij de game zo goed was door de goeie hoek van de camera en de daardoor geweldige skills die je kon gebruiken: denk daarbij aan de geweldige skill teleport waarmee je idioot snel door een level kon knallen. Nu moet dat natuurlijk geen probleem zijn om te maken, maar aangezien de meeste games tegenwoordig als first of third person worden gespeeld vraag ik het me toch af.
  Daarnaast natuurlijk de grote vraag of ze geld gaan vragen voor de game… ik hoop iig van niet, ik vind het namelijk belachelijk dat je naast de aankoop van een spel ook nog voor speeltijd moet betalen. Uitbreidingen ok maar niet voor speeltijd.

 3.   
  Daodan's avatar

  Ik denk dat als een bepaald cameraperspectief het spel het meest goed zou doen, Blizzard dat vooral zo zou houden, welke huidige trend dan ook. En Diablo was geen MMO he, dus ik denk niet dat je nog maandelijks zou hoeven betalen.

 4.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  is Diablo ook een Online-Pay game ?

 5.   
  JPO's avatar

  Diablo was idd geen MMO maar als je Diablo II als MMO op zou zetten zou het al een geweldige game zijn (dat was t als 8 player game ook al) laat staan dat ze met de graphics van tegenwoordig een soort zelfde game zouden maken maar dan als mmo! dat zou geweldig zijn.
  Kan niet wachten om met een groot leger tegen een nog groter COW leger te strijden 😀