Flash Me: Armor Picross 2

De vorige Flash Me over Daymare Town: Episode Two vonden jullie nogal aan de moeilijke kant, getuige de reacties. Daarom hebben we dit keer voor een ietwat makkelijker spel gekozen: de puzzelgame Armor Picross 2.

Er zijn van die spelletjes zoals Sudoku die je blijft spelen omdat ze zo verslavend zijn. Ook Armor Picross 2 is zo’n spel: er zijn heel veel verschillende puzzels die op het eerste oog heel makkelijk lijken, maar schijn bedriegt. In het begin zijn de puzzels die je op moet lossen vrij eenvoudig, maar als het speelveld groter wordt gaat de moeilijkheidsgraad al snel omhoog.

Het principe van Armor Picross 2 is heel makkelijk: je hebt een veld met hokjes, en boven elke rij en kolom staat een nummer. Dat nummer geeft aan hoeveel vakjes er in die rij of kolom ingekleurd moeten worden. Staat er dus een vijf, dan moet je vijf aaneengesloten hokjes in die rij of kolom inkleuren. Soms staan er echter twee getallen, wat betekent dat je twee keer een aantal vakjes in moet kleuren in die rij of kolom met daartussen minimaal รฉรฉn hokje tussenruimte. Staat er bijvoorbeeld zowel een drie als een vier bij een rij of kolom, dan moet je eerst drie hokjes inkleuren die op elkaar aansluiten, vervolgens moet je minimaal รฉรฉn hokje openlaten en daarna moet je vier aaneengesloten hokjes inkleuren. Uiteindelijk vormen deze ingekleurde hokjes samen een plaatje. Overigens correspondeert de naam van een puzzel altijd met het plaatje dat ontstaat.

Een van de voordelen van deze Flash game is dat je scores op worden geslagen op je computer, waardoor je iedere keer weer makkelijk kan zien welke puzzels je al hebt gedaan en welke nog niet. En dat is wel nodig, want Armor Picross 2 bevat rond de honderd puzzels, waarvan de moeilijkste puzzels een gemiddelde duur hebben van meer dan een uur…

Het spel Armor Picross 2 kun je vinden op deze website. Mocht je dit spel heel leuk vinden en wil je meer: er is ook een Picross game voor de DS. De review daarvan kun je hier vinden.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Leuk spel ๐Ÿ˜† , maar 25 bij 25 vakjes vind ik toch wel iets te moeilijk hoor ๐Ÿ˜›

  2.   
    WhySoSerious?'s avatar

    mwa tis wel een leuk spel

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Zo maar ff proberen ๐Ÿ˜€

  4.   
    nickykolkie's avatar

    mmm lijkt me wel leuk even proberen ๐Ÿ™‚

  5.   
    nickykolkie's avatar

    saai vind ik ๐Ÿ˜›

  6.   
    RockMan's avatar

    hm, best een leuk spel ๐Ÿ˜€

  7.   
    VanishNL's avatar

    snap er geen bal van maar kan best goed gokken ๐Ÿ˜†

  8.   
    PaNNa's avatar

    Niet echt iets voor mij , maar wel eens leuk om te proberen.

  9.   
    Alias's avatar

    Wel een geinig spel maar geef mij toch maar iets anders. ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜‰