Kratos mogelijk exclusief speelbaar personage PlayStation 3-versie Soul Calibur IV

Soul Calibur IV verschijnt komende augustus en moet opnieuw een vechtgame van de bovenste plank worden. Leuke characters zijn altijd een pré in fighters en het gerucht wil dat Kratos, die vaste klant van Tattoo Bob uit God of War, een exclusief speelbaar personage gaat worden voor de PlayStation 3-versie van het spel. Tenminste, zo beweert Electronic Gaming Monthly in haar augustusnummer.

Een dergelijke stap kan een uitermate goede zet zijn voor de verkoopcijfers van de PlayStation 3-versie van het spel. In 2002 verscheen Soul Calibur II voor zowel de PlayStation 2, de Xbox en de Gamecube. Die eerste twee consoles bevatten de marketingtechnisch zwakke Heihachi en Spawn als exclusieve characters, terwijl op de Gamecube ons aller ridder in maillot Link uit de Zelda-serie opgetrommeld kon worden. Hoewel de PlayStation 2 destijds veel vaker was verkocht dan de Gamecube, wist Link het tij te keren en kwam de Gamecube-versie ruimschoots als winnaar uit de strijd.


Soul Calibur IV bouwt verder op de succesformule van de vorige delen en dat betekent veel recht-door-zee confrontaties in de vorm van rake klappen met zwaarden. De game zal characters uit de vorige delen recyclenen, maar ook een aantal nieuwe krijgers toe voegen. Met beloofde elementen als visueel realistische omgevingen, interactieve stages, verhoogde kunstmatige intelligentie, en een nieuw vechtsysteem is Soul Calibur IV een interessante titel voor iedereen die eens flink next-gen keet wilt schoppen.

Soul Calibur IV verschijnt op 1 augustus voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  GameAC's avatar

  Dat zou dan wel weer een vet karakter zijn i.t.t. de star wars personages…

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  Heb helemaal niks met Soul Calibur. Doe mij maar de nieuwe Mortal Kombat of liever nog Tekken 6! 8)

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wow ze hebben mijn gebeden gehoord dat word een bloedbad online als Kratos Godkiller tegen de andre moeten vechten zoals die groene dwerg Yoda 😆

 4.   
  D-eeJay's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Wow ze hebben mijn gebeden gehoord dat word een bloedbad online als Kratos Godkiller tegen de andre moeten vechten zoals die groene dwerg Yoda 😆 "

  Yoda wordt geplet tot een groene slush-puppy 😛

 5.   
  jumoeder's avatar

  hopelijk zit dan master chief ofzo in de xdoos versie 😀