Nieuwe patch World of Warcraft: Burning Crusade introduceert mounts vanaf level 30

Blizzard blijft World of Warcraft maar voorzien van updates, wat uiteraard een goede zaak is. Op dit moment is patch 2.4.3 al te spelen op de Public Test Realms, maar binnenkort moet deze update ook op de echte versie van het spel worden losgelaten.

De belangrijkste aanpassing is dat mounts, zoals tijgers, paarden, wolven, kodo’s en rammen waarop de speler kan rijden en zich zo sneller voortbewegen, nu al vanaf het dertigste level verkrijgbaar zijn. Dit in tegenstelling tot de veertig levels die je voorheen moest doorwerken om op dit vervoermiddel plaats te nemen. Het vereiste level voor de Epic Mounts, zestig, en de Flying Mounts, zeventig, verandert niet.

Daarnaast heeft Haris Pilton ook haar intrede gedaan in het spel. In de World’s End Tavern in Shattrah City kun je bij haar shoppen voor tassen en sieraden. De overige belangrijke veranderingen zijn hieronder na te slaan.

  General

  • Dispel effects will no longer attempt to remove effects that have 100% dispel resistance.
  • Parry Rating, Defense Rating, and Block Rating: Low-level players will now convert these ratings into their corresponding defensive stats at the same rate as level 34 players.
  • Haris Pilton has launched a new line of bags and jewelry. Check her out in the World’s End Tavern!
  • Mounts at 30?! Yes, it’s true: Apprentice Riding and mounts are now available at level 30. Training costs 35 gold.
  • Blood Elf flightmasters outside of Silvermoon City and Tranquillien have traded in their bats for glorious fire-breathing dragonhawks.
  • Alcohol cooldowns have been rolled into Drinks: All 10-second cooldowns have been removed and replaced with the 1-second Drink cooldown.
  • Numerous flying non-combat pets have had their flight height modified to no longer skim along the ground: captured firefly, dragonhawk hatchlings, moths, owls, parrots, phoenix hatchling, spirit of summer, sprite darter, and tiny sporebat.
  • Nether Ray Fry (a non-combat pet) is now available from the Skyguard Quartermaster. This requires an Exalted reputation with Sha’tari Skyguard.
  • Equipping an item will now cancel any spell cast currently in progress.
  • Placing an item in your bank will now cancel any spell cast currently in progress if the spell was cast by that item.
  • You can no longer move backwards to stop racing rams.
  • When a stun wears off, the creature that was stunned will prefer the last target with the highest threat, versus the current target.

World of Warcraft: The Burning Crusade gaat over de eindeloze kruistocht die de Burning Legion voert om Azeroth te vernietigen. In The Burning Crusade zullen de helden van de Alliance en de Horde hun weg door de Dark Portal vinden, waarna ze in Outland belanden. Dit is het thuisland van de Burning Legion waar voor de spelers een flinke lading nieuwe dungeons, raid instances, steden en natuurlijk quests staan te wachten.

Behalve een nieuw verhaal en een nieuw landschap werd in The Bruning Crusade ook de levelcap verhoogd, van 60 naar 70. Zodra je weer een nieuw level bereikt krijg je natuurlijk weer nieuwe spells, gaan je statistieken omhoog en kun je in nieuwe talents investeren. Behalve deze nieuwe opties zul je ook kunnen kiezen tussen twee nieuwe rassen: de Bloodelfs voor de Horde en de Draenei voor de Allience.

World of Warcraft: The Burning Crusade is inmiddels verschenen voor de PC.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Jammer dat het internet bij ons gelijk in de rest van het huis helemaal plat gaat als ik dit spel ga ga spelen πŸ™ Daarom is het ook een saai bagger spel omdat het niet eens geschrikt is voor mensen met minder snel internet πŸ‘Ώ

 2.   
  query's avatar

  Mja ik vind het ook jammer voor de mensen die al veel characters naar level 40 hebben geholpen voor een mount,

  ik las btw paris hilton ipv haris pilton πŸ™„

 3.   
  Rhemme's avatar

  query schreef, "Mja ik vind het ook jammer voor de mensen die al veel characters naar level 40 hebben geholpen voor een mount,

  ik las btw paris hilton ipv haris pilton πŸ™„ "

  Haha dan snap je meteen de hint van Blizzard πŸ˜‰

 4.   
  Ramses's avatar

  Stomme actie om je mount naar 30 te plaatsen, wordt allemaal te easy nu maar aan de andere kant… scheelt me weer lopen met me twee alts πŸ˜‰

 5.   
  Jarek's avatar

  Ja best raar , nu hoef je er dus minder voor te lvl’en.

 6.   
  Rhemme's avatar

  Dat is de tendens die je al meer dan een jaar ziet. Blizzard besteedt nog steeds redelijk veel aandacht aan de high-level content en vergemakkelijkt het levelen tijdens de lagere levels. Zo werden laatst de benodigde hoeveelheden xp voor de levels 20-60 omlaag gehaald, werd Dustwallow Marsh zeer toegankelijk en nu deze aanpassing. Dat heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat je ontzettend veel tijd kwijt bent met het lopen door Stranglethorn Vale et cetera, waardoor een mount in die gebieden geen overbodige luxe is.

 7.   
  zultrax's avatar

  zijn ze ook goedkoper geworden???
  want in lvl 30 had ik nog geen 100G
  πŸ˜› of waren ze nou 90G??
  maarja ik heb toch me epic mount al πŸ˜‰

 8.   
  Krizzle's avatar

  Ze zijn nu 35G op level 30, als je wel eens bij het Auction House komt, moet dat prima te doen zijn bij dat level. Ik weet nog dat ik op level 40 ook de 90G voor m’n mount al klaar had liggen.

 9.   
  zultrax's avatar

  Krizzle schreef, "Ze zijn nu 35G op level 30, als je wel eens bij het Auction House komt, moet dat prima te doen zijn bij dat level. Ik weet nog dat ik op level 40 ook de 90G voor m’n mount al klaar had liggen."

  ik was pala dus had maar 90s nodig πŸ˜†

 10.   
  arie de beuker's avatar

  Je hebt nou eenmaal een goeie internet verbinding nodig. Kijk maar eens hoe veel mensen het spel spelen. Ik heb een zeer snelle internet verbinding maar bij mij lagt het spel zelfs ook een (klein) beetje als ik in de hoofdstad ben.

 11.   
  D-eeJay's avatar

  arie de beuker schreef, "Je hebt nou eenmaal een goeie internet verbinding nodig. Kijk maar eens hoe veel mensen het spel spelen. Ik heb een zeer snelle internet verbinding maar bij mij lagt het spel zelfs ook een (klein) beetje als ik in de hoofdstad ben."

  heeft dat niet met je videokaart te maken dan? >.<

 12.   
  arie de beuker's avatar

  D-eeJay schreef, "

  ”arie de beuker” schreef, "Je hebt nou eenmaal een goeie internet verbinding nodig. Kijk maar eens hoe veel mensen het spel spelen. Ik heb een zeer snelle internet verbinding maar bij mij lagt het spel zelfs ook een (klein) beetje als ik in de hoofdstad ben."

  heeft dat niet met je videokaart te maken dan? >.< "

  Dat denk ik niet met een geforce 7800. Het is ook alleen zo in de hoofdstad he πŸ™‚ Daar zit het echt vol met mensen