Gaat Crytek voor de PSP ontwikkelen?

Ontwikkelaar Crytek, bekend van Far Cry en Crysis, staat er om bekend dat ze de grafische lat ongekend hoog leggen voor elke game die ze ontwikkelen. Recent was de Cry Engine 2 er nog verantwoordelijk voor dat vele gamers aan de nieuwe hardware moesten om Crysis te kunnen spelen.

Zodoende zijn we ook enigszins verrast om op de officiรซle website een vacature te zien voor een PSP-programmeur, die aan de slag kan gaan bij Crytek Boedapest. Deze studio werkt momenteel aan het eerder onthulde Crysis Warhead.

Recent liet de baas van Crytek, Cervat Yerli, al weten dat ze met alle nieuwe projecten multiplatform zullen gaan. De kans bestaat dus dat de ontwikkelaar een spin-off gaat maken voor de PlayStation Portable.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  HAHA die crysis engine draait nooit op die PSP ๐Ÿ˜€

 2.   
  LXZ-76's avatar

  )GN(-Erik schreef, "HAHA die crysis engine draait nooit op die PSP ๐Ÿ˜€ "

  ik vermoed dat ze een andere engine gaan gebruiken. ๐Ÿ˜›

 3.   
  NightHawk's avatar

  LXZ-76″][quote=”)GN(-Erik schreef, "HAHA die crysis engine draait nooit op die PSP ๐Ÿ˜€ "

  ik vermoed dat ze een andere engine gaan gebruiken. ๐Ÿ˜› [/quote]

  ik ook.. en onderschat de PSP niet qua grafische kracht, het komt redelijk dicht in de buurt van de wii en de ps2.

 4.   
  GraveDevil's avatar

  Ze kunnen dat natuurlijk wel doen, maar Wahead is een uitbreiding. Dus dan mis je toch wel een deel van het verhaal en wat er in het eerste deel verteld is was toch wel een heleboel eigenlijk..

  Nighthawk, de graphics van de PS2 en de Wii zien er ook niet goed uit als je het vergelijk met een doorsnee shooter zoals CoD4 wat ik qua graphics echt lelijk vind..

 5.   
  ChielB's avatar

  Het is slechts een vacature, dus het kan ook zijn dat ze gewoon de technologie willen verkennen. Een spin-off kan uiteraard van de hele Crysis-serie zijn, dus verwacht niet dat ze van alleen Warhead een PSP-port gaan maken.

 6.   
  JonsoN's avatar

  Crytek gaat van het ene uiterste naar het andere.. Eerst spellen waar je een DIKKE Pc voor nodig hebt, dan spellen voor de PSP, , Tsjah t idee is er nu de uitvoering nog..

 7.   
  xizaaR's avatar

  Lol,het gaat wat worden.

 8.   
  templer's avatar

  GraveDevil schreef, "Ze kunnen dat natuurlijk wel doen, maar Wahead is een uitbreiding. Dus dan mis je toch wel een deel van het verhaal en wat er in het eerste deel verteld is was toch wel een heleboel eigenlijk.. "

  Je snapt hoop ik wel dat ze crysis warhead niet naar de psp gaan brengen maar waarschijnlijk een andere crysis of een totaal ander spel.

 9.   
  plesticmen's avatar

  als het lukt dan is het faka crazy ๐Ÿ˜› Psp is back ๐Ÿ˜›

 10.   
  The Beaver's avatar

  Als ze dat doen?, Komen er wel weer Nieuwe games/gadgets voor de PSP markt, ๐Ÿ˜ฎ denk ik,

 11.   
  Thegamer909's avatar

  Shadnu schreef, "Als ze dat doen?, Komen er wel weer Nieuwe games/gadgets voor de PSP markt, ๐Ÿ˜ฎ denk ik,"

  lol externe grafic card die achter de psp klikt ๐Ÿ˜›

 12.   
  OkkieBOOMER's avatar

  WAT?? Doe het dan tenminste voor de Wii Zij verdienen ook wat aandacht op dit moment, want PS3 en Xbox360 stampen bijna Wii de grond in..