Eerste details Call of Duty 5 verschenen; gaat terug naar WWII


In het Britse Official Xbox Magazine staat de eerste informatie over Call of Duty 5, die vanaf nu Call of Duty: World at War genoemd wordt. De game wordt ontwikkeld door de ontwikkelaar van Call of Duty 3, Treyarch, en keert weer terug naar de Tweede Wereldoorlog. Maar, belooft de ontwikkelaar, het zal anders zijn dan de cliché WWII games die we al vaker hebben gezien. Het spel zal zich namelijk afspelen in het verre oosten. Net als in Medal of Honor Rising Sun strijd je dit keer tegen de Japanners in plaats van de Duitsers, en daarbij zal je hele andere tactieken moeten gaan gebruiken dan je gewend bent. Treyarch heeft het gedrag van de tegenstanders namelijk aangepast aan de manier van vechten van de Japanners in de Tweede Wereldoorlog.

De singleplayer van CoD: WaW zal de Perks uit de multiplayer van deel 4 gebruiken om de gevechten in singleplayer dynamischer te maken en voor het eerst wordt co-op voor 4 spelers ondersteund. Over de graphics hoeven wij ons in ieder geval geen zorgen te maken: het spel gebruikt dezelfde engine als Call of Duty 4.

Call of Duty: World at War verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  gamer07nl's avatar

  Nu is het in een keer wel weer een WO II shooter. Echt raar. Treyarch kom eens naar buiten met nieuws wat aan deze shit een einde maakt. En dat je tegen de jappen moet vechten verpest het eigelijk ook weer. Alleen maar in die Bush rond lopen en je ziet geen flikker. Coop 4 is dan wel weer tof en ook die Perks zijn dan wel weer super.

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  Alles hiervoor was maar geruchten steeds, dit is dus officieel onthuld. Wel de 2e wereld oorlog maar dan bij de Jappen. Goed voor de afwisseling in elk geval en lekker dat ze de engine van CoD4 kunnen gebruiken. 8)

 3.   
  D-eeJay's avatar

  Nou voor mij hoeft CoD5 dan al niet meer, heb zo’n hekel aan games waar je alleen maar door de bush bush rondloop/kruipt. Heb nog steeds nachtmerries van MoH: Paciffic Assault.. 😕
  Alleen die graphics zouden het de game nog waard kunnen maken

 4.   
  ricklolps3's avatar

  IK heb er zin in 😉 dit word weer knallen

 5.   
  N360Gamer's avatar

  Ik vind het opzich niet zo erg, die WOII-stijl. Maar ik hoop wel dat het een echte vernieuwing wordt, niet zo’n Call of Duty 3 ripp-off. Maar ik moet wel zeggen dat ik liever had gezien dat ze bijvoorbeeld de Vietnam-oorlog ofzo als het thema hadden gekozen.

 6.   
  Leon 2.0's avatar

  gamer07nl schreef, "En dat je tegen de jappen moet vechten verpest het eigelijk ook weer. Alleen maar in die Bush rond lopen en je ziet geen flikker."

  Beter dan weer een standaard WWII shooter, waarbij je weer duitsers neer moet knallen, dat hebben we ondertussen wel gezien. Dus dan heb ik liever tegen de Jappen. 🙂

 7.   
  GraveDevil's avatar

  Wow, wow, wow 😮 Wat een vooroordelen over die bush! Wie zegt dat je daar alleen maar doorheen kruipt? Die Jappaners waren zo tactisch als Ceasar, Lionhaert en Saladin bij elkaar. Denk maar nie dat dit makkelijk gaat worden. Kijk Tora! Tora! Tora! maar eens, 1 van de weinige films dat vanuit het perspectief van de Japanners is gefilmd.

  Verder vind ik het jammer dat ze niet voor de Bosnië oorlog hebben gekozen. Gat in de markt, geen 1 game speelt zich daar af. Vind ik best wel jammer..

 8.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  hij komt als goed is eind dit jaar of begin 2009 uit.lekker van nasi 😆

 9.   
  nickykolkie's avatar

  ow eindelijk hier heb ik op gewacht eindelijk kunnen we in het oosten knallen hoopelijk ook op Iwo Jima 😆

 10.   
  )GN(-Erik's avatar

  Hopelijk komen die perks dan ook weer in de multiplayer, want dat was wel grappig 😆

 11.   
  SuperNova's avatar

  GraveDevil schreef, "Wow, wow, wow 😮 Wat een vooroordelen over die bush! Wie zegt dat je daar alleen maar doorheen kruipt? Die Jappaners waren zo tactisch als Ceasar, Lionhaert en Saladin bij elkaar. Denk maar nie dat dit makkelijk gaat worden. Kijk Tora! Tora! Tora! maar eens, 1 van de weinige films dat vanuit het perspectief van de Japanners is gefilmd.

  Verder vind ik het jammer dat ze niet voor de Bosnië oorlog hebben gekozen. Gat in de markt, geen 1 game speelt zich daar af. Vind ik best wel jammer.. "

  Of de eerste werledoorlog 😆

 12.   
  Bazzl's avatar

  ik hoop dat er genoeg vernieuwing is om het nog leuk te houden

 13.   
  stormtrooper's avatar

  Eindelijk weer rifle`s !! WO II is echt mijn stijl!

 14.   
  xizaaR's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Alles hiervoor was maar geruchten steeds, dit is dus officieel onthuld. Wel de 2e wereld oorlog maar dan bij de Jappen. Goed voor de afwisseling in elk geval en lekker dat ze de engine van CoD4 kunnen gebruiken. 8) "

  Dit wordt echt wel een vette game.

 15.   
  Rikki's avatar

  Dit word toch een kutgame 3 zoog ook al zo, tenzij ze de Crysis setting gaan gebruiken, de jungle in.

 16.   
  Codename_black's avatar

  Rikki schreef, "Dit word toch een kutgame 3 zoog ook al zo, tenzij ze de Crysis setting gaan gebruiken, de jungle in. "

  3 zoog inderdaad maar dat wil niet zeggen dat deze ook zuigt.

  Maar ik vind het vernieuwend dat ze het verre oosten gebruiken!

 17.   
  Tadao's avatar

  eerst zeiden ze tog van niet? O.o

 18.   
  NLkevvNL's avatar

  oke.. weer ww 2 nog nie gezien:P

 19.   
  nickykolkie's avatar

  bazzl schreef, "ik hoop dat er genoeg vernieuwing is om het nog leuk te houden"

  ik ook

 20.   
  The Beaver's avatar

  Zow zow, stoer, eerst Duitsters toen Terroristen en nu moeten we we Jappen Afknalle, wat Komt hierna Vliegende Aapjes Neerknallen> 😕 😆

 21.   
  delta62's avatar

  wel leuk! cod 4 is echt goed

 22.   
  GraveDevil's avatar

  SuperNova schreef, "

  ”GraveDevil” schreef, "Wow, wow, wow 😮 Wat een vooroordelen over die bush! Wie zegt dat je daar alleen maar doorheen kruipt? Die Jappaners waren zo tactisch als Ceasar, Lionhaert en Saladin bij elkaar. Denk maar nie dat dit makkelijk gaat worden. Kijk Tora! Tora! Tora! maar eens, 1 van de weinige films dat vanuit het perspectief van de Japanners is gefilmd.

  Verder vind ik het jammer dat ze niet voor de Bosnië oorlog hebben gekozen. Gat in de markt, geen 1 game speelt zich daar af. Vind ik best wel jammer.. "

  Of de eerste werledoorlog 😆 "

  Daar gebeurde in principe niet zo gek veel. In wo I zat je in een loopgraf, met zn allen, lekker te chillen met je homies, totdat er iemand op een fluitje blies. Dan moest je als een gek naar de loopgraven van de vijand tegenover je rennen, hup, onder het prikkeldraad door, 3x schieten, en hup voor terug. Dat deden ze dan 6x ofzo, en dan gingen ze weer lekkah chillah met de overgleven homies.. Ik denk niet dat dat een succes gaat worden, maar ik dacht dat er wel een wo I game kwam..

 23.   
  laki's avatar

  ik had wel graag gezien dat ze de golfoorlog deden of vietnam of korea, maar als ze dit gewoon goed uitwerken maakt het eigenlijk geen fluit uit wie je neerschiet

 24.   
  blackhawk1's avatar

  GraveDevil schreef, "Wow, wow, wow 😮 Wat een vooroordelen over die bush! Wie zegt dat je daar alleen maar doorheen kruipt? Die Jappaners waren zo tactisch als Ceasar, Lionhaert en Saladin bij elkaar. Denk maar nie dat dit makkelijk gaat worden. Kijk Tora! Tora! Tora! maar eens, 1 van de weinige films dat vanuit het perspectief van de Japanners is gefilmd.

  Verder vind ik het jammer dat ze niet voor de Bosnië oorlog hebben gekozen. Gat in de markt, geen 1 game speelt zich daar af. Vind ik best wel jammer.. "

  ídd is btw een leuke film en jaah de Bosnië oorlog is echt een gat in de markt

 25.   
  -050- Critical's avatar

  leuk dat hij in jappenland is(A) k vind dat mooi 🙄

 26.   
  Xiquzor's avatar

  WTF, weer geen psp versie! hier krijg ik het schijt van,
  ze brengen hem wel naar de ds, wrom is het op de psp niet mogelijk.

  en dan maar klagen dat de psp sterft aan een trage dood, het wordt tijd
  dat sony zn handheld wat gaat promoten 😡

 27.   
  zultrax's avatar

  blackhawk1″][quote=”GraveDevil schreef, "Wow, wow, wow 😮 Wat een vooroordelen over die bush! Wie zegt dat je daar alleen maar doorheen kruipt? Die Jappaners waren zo tactisch als Ceasar, Lionhaert en Saladin bij elkaar. Denk maar nie dat dit makkelijk gaat worden. Kijk Tora! Tora! Tora! maar eens, 1 van de weinige films dat vanuit het perspectief van de Japanners is gefilmd.

  Verder vind ik het jammer dat ze niet voor de Bosnië oorlog hebben gekozen. Gat in de markt, geen 1 game speelt zich daar af. Vind ik best wel jammer.. "

  ídd is btw een leuke film en jaah de Bosnië oorlog is echt een gat in de markt[/quote]

  Bosnië had toch helemaal geen grote gevechten ofzo?
  tenminste niet CoD stijl gevechten dacht ik ze gebruikten alleen vliegtuigen om echt gevaarlijke Bosnische dingen uit te schakelen en verder speelden de cavalerie en infantrie politie tegen oorlogsmisdaden maar lieten de bosniërs gewoon door gaan met hun etnische zuiveringen.
  tenminste dat is het verhaal van BBC warriors en Behind enemy lines.
  goeie serie en film trouwens
  😛 Ik hoop trouwens ook nog dat het niet zo word als Medal of Honour Rising Sun want dat was echt een bagger spel vond ik. door het ene struikje kon je wel heen lopen en door het andere weer neit 😕

 28.   
  Lashrom's avatar

  Oh mijn God ! Als Infinity Ward er niet meer is, wordt COD5 dan een slechte game. Net zoals COD3. 😆

 29.   
  martyntjee's avatar

  snap niet wat iedereen altyd zo negatief is over tryach & WOII oke het word beetje eentonig maar dit is weer wat nieuws en Cod3 vond ik persoonlijk echt niet slecht hoor.. kijk cod2 was wel beter maar zo slecht was Cod3 toch ook niet?

 30.   
  runman44's avatar

  OH LORD, dezelfde perks als cod 4….

  Martydom
  Jugger
  Last stand
  ———————–

  erger ik me aan

  hopleijk kiezen ze de normale en beste en wat nieuwe 😆

  japens leuk leuk wordt wel grappig cant wait

 31.   
  Wouter's avatar

  Doe mij maar Brothers in Arms, als je toch weer WW II gaat doen. Ik hoop dat ze het waarmaken, wat ze zeggen. Dat ze niet dezelfde WW II setting gaan doen als in alle andere games met dat genre. 🙂

 32.   
  GraveDevil's avatar

  zultrax schreef, "

  ”blackhawk1″ schreef, "[quote=”GraveDevil”]Wow, wow, wow 😮 Wat een vooroordelen over die bush! Wie zegt dat je daar alleen maar doorheen kruipt? Die Jappaners waren zo tactisch als Ceasar, Lionhaert en Saladin bij elkaar. Denk maar nie dat dit makkelijk gaat worden. Kijk Tora! Tora! Tora! maar eens, 1 van de weinige films dat vanuit het perspectief van de Japanners is gefilmd.

  Verder vind ik het jammer dat ze niet voor de Bosnië oorlog hebben gekozen. Gat in de markt, geen 1 game speelt zich daar af. Vind ik best wel jammer.. "

  ídd is btw een leuke film en jaah de Bosnië oorlog is echt een gat in de markt"

  Bosnië had toch helemaal geen grote gevechten ofzo?
  tenminste niet CoD stijl gevechten dacht ik ze gebruikten alleen vliegtuigen om echt gevaarlijke Bosnische dingen uit te schakelen en verder speelden de cavalerie en infantrie politie tegen oorlogsmisdaden maar lieten de bosniërs gewoon door gaan met hun etnische zuiveringen.
  tenminste dat is het verhaal van BBC warriors en Behind enemy lines.
  goeie serie en film trouwens
  😛 Ik hoop trouwens ook nog dat het niet zo word als Medal of Honour Rising Sun want dat was echt een bagger spel vond ik. door het ene struikje kon je wel heen lopen en door het andere weer neit 😕 [/quote]

  Een neef van me heeft daar toendertijd gevochten en die verteld denk ik een heel ander verhaal dan dat je in die films en series te zein krijgt. Neem iemand die de oorlog van dichtibj heeft meegemaakt (een soldaat dus), maak van zijn verhaal een game, zet er wat extra vijanden in en je hebt een topgame, kijk maar naar BIA..

 33.   
  Leon 2.0's avatar

  stormtrooper schreef, "Eindelijk weer rifle`s !! WO II is echt mijn stijl!"

  idd, rifles ownen 😆