Gamersnet.nl

Advocaatrechten Jack Thompson voor 10 jaar afgepakt

Beruchte anti-gamesadvocaat Jack Thompson zal de gamesindustrie waarschijnlijk weinig kwaad meer doen. Een rechtbank in Florida heeft namelijk aanbevolen dat Jack Thompson 10 jaar lang geen rechtszaken mag indienen of op enige ander wijze mag proberen te zorgen dat het recht wordt nageleefd. De oordelende rechter, Dana Tunis, zal de aanbeveling bijvoegen bij haar officiële rapport van 2 september.

Normaal gesproken zou een dergelijke uitspraak van een rechter einde verhaal betekenen, maar Jack Thompson kennende zal hij sowieso proberen tegen het vonnis in te gaan. Nu al zet Thompson vol de aanval in; na het horen van het oordeel wachtte hij geen minuut met het indienen van een officieel bezwaar van zo’n 4500 woorden. Eén van zijn kritieken was dat rechter Tunis totaal geen recht had om over zijn zaak te oordelen. Thompson is niet blij.

Thompson blijft echter overtuigd van zijn eigen zaak en naar eigen zeggen zal hij alles doen om games te blijven bestrijden. Hij verklaarde onder andere blij te zijn dat de twee kandidaten van het presidentsschap in Amerika, Obama en Clinton, nu ook op de hoogte zijn van de gevaren van Grand Theft Auto, en dat ze het probleem verwerkt hebben in hun campagne.

Alerte volgers van de presidentsrace hebben al verklaard dat geen van beide kandidaten ooit specifiek een discussie over GTA heeft gevoerd.