S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky wellicht naar de consoles

In een interview heeft de CEO van GSC Game World, de ontwikkelaar van S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, gezegd dat het bedrijf ambities heeft om hun nieuwste game ook naar de consoles te brengen. Op dit moment is het team bezig om bekend te worden met de consoles, de techniek en de restricties, aldus CEO Sergiy Grygorovych.

    “It’s a different type of development you need to do, lots of things to comply with, restrictions of the consoles. We are experimenting at the moment. But the plan is to bring something to the console later. Clear Sky is going to be PC only. Later on it depends on how successful and how fast we can master it.”

Het is dus te hopen voor alle consolebezitters dat de pc-versie goed gaat verkopen, om een console-versie van de game te mogen verwachten.

Met S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky betreed je the Zone in een tijdperk voor dat van S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. De omgeving is hier nog een stuk instabieler met anomalies die veel actiever zijn dan je tot nu toe gewend bent. Je speelt een Stalker die net nieuw is the Zone en die de vrijheid heeft te doen wat ‘ie wil, of zich aan te sluiten bij één van de acht groeperingen binnen the Zone. Sluit je je ergens bij aan, dan kun je jezelf opwerken van nieuweling tot belangrijkste lid en is het de bedoeling nieuwe gebieden te veroveren en uiteindelijk zelfs bases van andere groeperingen te vernietigen. Onder de motorkap is ook veel veranderd: de PDA is verbeterd, net als de AI. Een DirectX 10-versie van de game is ook al in gedachten genomen, maar uitwerking van dit plan is niet zeker.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky verschijnt in augustus voor de PC.

  1.   
    The Beaver's avatar

    Opzich wel een Leuk idee,:D
    zie wel wat er van komt,:D

  2.   
    MauriceV's avatar

    Ut zou wel leuk zijn 🙂

  3.   
    Soviet OsakaHugger's avatar

    Dit spel is zo leuk ! 😆

  4.   
    NLkevvNL's avatar

    hoop et!!!! yes dan kan ik em tog kope haha:P als het zow is

  5.   
    Neolite's avatar

    jajaja, het mag van mij wel voor de console’s uitkomen.
    Dit spel speelt naar mijn idee lekkerder op de bank dan in een bureaustoel. 🙂

  6.   
    GraveDevil's avatar

    neolite schreef, "jajaja, het mag van mij wel voor de console’s uitkomen.
    Dit spel speelt naar mijn idee lekkerder op de bank dan in een bureaustoel. 🙂 "

    Boeit me niet: als ik maar zo ver mogelijk bij het beeld vandaan zit 😆 Toen ik The Shadow of Chernobyl ff speelde, stond mn pc nog op een andere plek en was er nouwelijks 10cm speling tussen mij en de monitor. Ik schrok me af en toe ook helemaal dood omdat iker zo dicht opzat 😆 Nu zit er minsttens 50cm tussen denk ik wel.

  7.   
    ricklolps3's avatar

    ik zal kijken of het wat word 😉