Pre-loading Mass Effect kost vier à vijf uur extra download tijd

Het pre-loading van Mass Effect van de EA Store, kost je vier uur extra download tijd. Pre-loading houdt in dat je een groot deel van de gamebestanden voor de release download, zodat je op de dag van de release gelijk aan de slag kunt. Dit pakte bij Mass Effect dus niet helemaal goed uit en Electronic Arts heeft degenen die hier de dupe van waren vijftig procent korting gegeven op de volgende EA Store aankoop.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR.

Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Wil je weten wat wij van Mass Effect vonden? Lees dan onze review!

Mass Effect komt op 6 juni in Europa uit voor de PC.

 1.   
  darkone's avatar

  Mooie game op de xbox360. Kan niet wachten om deze op de pc te spelen!

 2.   
  Mmore's avatar

  Oe, 50% korting, da’s niet mis!

 3.   
  Alias's avatar

  Toch wel netjes van ze dat ze een gepaste oplossing hebben weten te vinden. 😉

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  JIPPIE MORGEN DUS OP DE PC!!!! 😀 😆

 5.   
  -050- Critical's avatar

  ..-[Alias]-.. schreef, "Toch wel netjes van ze dat ze een gepaste oplossing hebben weten te vinden. :wink:"

  cker 😆

 6.   
  pandatomor's avatar

  lol 😀