Civilization Revolution krijgt deze week een demo

2K Games kondigde vorig jaar een bijzonder project aan en dat wordt niets minder dan Sid Meier’s Civilization Revolution. De game is in ontwikkeling bij de ervaren mensen van Firaxis en wordt geheel opnieuw ontworpen voor de consoles en handheld.

Vandaag is bekend gemaakt dat we aankomende donderdag een demo van Civilization Revolution mogen begroeten. In de demo, die ongeveer 1GB groot is, zal je kunnen spelen als leider van Rome of als farao in Egypte. Het zal mogelijk zijn om in dit voorproefje te spelen tot het jaar 1250 (n.Chr.) tegen zowel de computer als online tegen andere gamers. De demo kent tevens een uitgebreide tutorial, voor gamers die nog onbekend zijn met de turn-based gameplay.

De demo zal donderdag wereldwijd verschijnen op Xbox Live en vooralsnog alleen in Noord-Amerika op het PlayStation Network. De overige PSN-regio’s worden later nog van de demo voorzien.

Civilization Revolution moet dezelfde epische game worden als het voorheen al was op de PC, waarbij de game volledig wordt afgestemd op het platform waarop je de game kunt spelen. Er zijn 16 beschavingen om naar de overwinning te leiden in een strategische, turn-based ervaring vol met bekende historische leiders waar je mee kunt spelen of tegen moet strijden. Daarnaast zal Civilization Revolution ook voorzien worden van een uitgebreide multiplayer, voorzien van geĂŻntegreerde video en voice-chat, waarbij je kunt kiezen uit spelmodi als team-based, head-to-head en free-for-all. Ook zal er de mogelijkheid zijn om te kiezen tussen unranked en ranked matches, voorzien van scorelijsten en vrij te spelen achievements. Er is ook al downloadbare content beloofd, dat enige tijd na de release van de game uitgebracht zal worden.

Civilization Revolution zal op 11 juli uitgebracht worden voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo DS.

 1.   
  xizaaR's avatar

  Leuk om te weten. 🙂

 2.   
  jungler's avatar

  deze ga ik eens proberen 🙂

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  Ben niet echt fan van turn based, maar toch eens proberen straks. Wie weet is het deze keer wel leuk. 🙂

 4.   
  NLkevvNL's avatar

  dit spel lijkt erg veel op civ 4..

 5.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  jungler schreef, "deze ga ik eens proberen 🙂 "

 6.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Geen Pc ?