Resident Evil 5 kent 20 uur gameplay

De producer van Resident Evil 5, Jun Takeuchi, heeft in een interview een nieuwtje verteld omtrent de nieuwe Resident Evil game. Capcom, de ontwikkelaar, heeft nu zo’n 60% van de game af en op basis daarvan is de verwachting dat het eindproduct ongeveer twintig uur gameplay kent.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt wellicht in 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  ckerigon's avatar

  dat is aardig veel ๐Ÿ˜›

 2.   
  Umbra's avatar

  Aardig veel? Het is wel het minimum dat je zou mogen verwachten, eigenlijk!

 3.   
  jorisje's avatar

  [b]lijkt me veel hoor ๐Ÿ˜€

 4.   
  RinusReetRidder's avatar

  Lijkt me een prima aantal. Je hebt ook genoeg standaard shooters die je 7-8 uur bezig houden en dan verder een slappe multiplayer hebben. RE4 was gaaf dus deze ga ik ook zeker halen. ๐Ÿ˜€

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wat is nou tegenwoordig een normaal speelbareheid van elke game ?? 15 of 25 uur. Maar ik deed er best lang over Resident Evil 4 toch wel een week. En ik zit niet elke 24 uur aan de game ik hou het graag rustig zodat ik langer van mijn geld kan genieten wat ik eraan heb uitgegeven.

 6.   
  Darkknight's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Wat is nou tegenwoordig een normaal speelbareheid van elke game ?? 15 of 25 uur. Maar ik deed er best lang over Resident Evil 4 toch wel een week. En ik zit niet elke 24 uur aan de game ik hou het graag rustig zodat ik langer van mijn geld kan genieten wat ik eraan heb uitgegeven."

  ja idd

 7.   
  Kaassouffl3's avatar

  Mwa, is toch redelijk wat ๐Ÿ™‚

 8.   
  N360Gamer's avatar

  Net wat korter als de Gta IV hoofdverhaallijn, en die had ik binnen twee weken vakantie alweer uitgespeeld ๐Ÿ™„ . Maarja, beter korte goede gameplay, dan lange slechte gameplay ๐Ÿ˜†

 9.   
  RockMan's avatar

  in vindt het nog niet eens zo heel erg veel… ๐Ÿ˜‰

 10.   
  pandatomor's avatar

  Te weinig.. voor hardcore gamers. Ik hoop dat je wel weer een hoop dingen kan vrijspelen.