MMO Huxley strikt uitgever; moet dit jaar nog verschijnen

Huxley is een apart verschijnsel; het is een Massively Multiplayer Online game maar dan in de vorm van een shooter, iets wat je niet erg vaak ziet. De MMOFPS wordt ontwikkeld met de Unreal Engine 3, wat betekent dat het met de graphics waarschijnlijk ook wel goed zit. Een releasedatum voor dit interessante project was nog onduidelijk, omdat er nog geen uitgever betrokken was bij de productie.

Vandaag maakte Webzen bekend dat het eindelijk een deal heeft gesloten met een uitgever genaamd NHN USA, die het spel in Noord-Amerika en in West-Europa uit gaat geven, in ieder geval over internet. Details over een meer traditionele winkelrelease zouden later nog duidelijk worden. Het spel staat gepland voor 2008. Aangezien Webzen eerder heeft verklaard dat ze verwacht dat de Xbox 360-versie zes maanden na de PC-versie verschijnt, is het aannemelijk dat consolers pas in 2009 met Huxley aan de slag kunnen.


Huxley is een massively multiplayer online first-person shooter en biedt je een combinatie van de character development waar MMO’s bekend om staan en de harde actie van een FPS. Het draait vooral om grote, online veldslagen, zoals in Unreal Tournament, maar dan met 100 spelers tegelijk. De game speelt zich af in een tijdperk waarin de mens al hevig gemuteerd is, wat als resultaat heeft dat je met twee verschillende levensvormen kunt strijden. Je bouwt je personages op en kan verschillende aspecten aanpassen naar smaak.

Huxley verschijnt in 2008 voor de PC. Een Xbox 360-versie volgt waarschijnlijk pas in 2009.

  1.   
    Lashrom's avatar

    Laatste tijd veel shooters betreft … 😳

  2.   
    Bub’z's avatar

    Lijkt me een zeer interresant concept. Moet je er maandelijks voor betalen?

  3.   
    Neolite's avatar

    hee!, dat is lang geleden dat ik daar wat over gehoord heb. 🙂

  4.   
    D-eeJay's avatar

    Hmm ben wel benieuwd naar deze game. Unreal 3 engine + MMO, gaat dat werken? Of moet je dan een perse aan de quadcore gaan met de nieuwste videokaart? … het idee lijkt me wel tof 😆

  5.   
    Frankhdd's avatar

    Jammer dat er geen ps3 versie komt 🙁 lijkt me best leuk spel