Neural Impulse Actuator gelanceerd; bestuur games met je hersenen

Hardware-ontwikkelaar OCZ heeft onlangs een nieuw stukje technologie op de markt gebracht: de Neural Impulse Actuator (NIA). Een moeilijke omschrijving voor een apparaat dat het mogelijk maakt om games voor een deel met je hersenen te besturen.

De NIA werkt door middel van een hoofdband, die bepaalde reflexen en impulsen uit de hersenen kan registreren en deze vervolgens vertaalt naar concrete handelingen in een game. Naast de hoofdband en het apparaat zelf zit in het pakket ook een USB-kabel voor de verbinding met je PC en een disc met drivers en software om alles te kalibreren.

Het is inmiddels bekend dat de NIA op dit moment in elk geval ondersteuning biedt voor games als Crysis, Half Life 2, Unreal Tournament 3, Oblivion en Gears of War. Ook de bekende besturing door middel van W-A-S-D is met de NIA mogelijk.

Voor meer informatie over de Neural Impulse Actuator kan je terecht op het officiΓ«le forum. Het apparaat wordt op korte termijn in de winkels verwacht en is met enig zoekwerk ook in Nederland al te pre-orderen voor ongeveer 169 euro.

 1.   
  zultrax's avatar

  vet maar volgens mij heeeeel duur πŸ˜‰

 2.   
  ChielB's avatar

  “Het apparaat wordt op korte termijn in de winkels verwacht en is met enig zoekwerk ook in Nederland al te pre-orderen voor ongeveer 169 euro.” Kost wat, maar dan heb je ook wat. πŸ˜‰

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zie me niet met dat ding gamen hoor. Ik krijg er al hoofdpijn al van als ik eraan denk. Is het wel gezond of ziten er geen zij efecten aan en wat is er mis met de controller is dat niet goed genoeg meer?? voor ons gamers πŸ™„

 4.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Strx wordt jhe ge-brainwash’d.
  Offeh.. ge-elektrecuteerd :l πŸ˜₯

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  Komen ze daar nu pas mee πŸ˜• Het idee was er al veel langer πŸ˜†

 6.   
  calkie's avatar

  veranderingen ok dat hoort maarniet te snel laten we eerst maar eens aan de besturing van de wii wennen en door ontwikkelen voor we met iets als dit te doen en ik zie het niet als een verbetering gamen doe je met je handen niet met je haarband

 7.   
  David493's avatar

  lijkt me wel spacend om een keer te doen πŸ˜€

 8.   
  Verwijderen's avatar

  Zijn hier al filmpjes van??

 9.   
  Mrn.'s avatar

  Ja, maar wat doet het nou precies πŸ˜› ?

 10.   
  xizaaR's avatar

  marintje schreef, "Ja, maar wat doet het nou precies πŸ˜› ?"

  Het maakt mogelijk dat je games voor een deel met je hersens bestuurt. πŸ˜‰

 11.   
  GraveDevil's avatar

  Ik zat een aantal weken geleden te denken aan zoeits πŸ˜† maar dacht tog dat het onmogelijk was om te ontwikkelen.. is niet eens zo ge kduur πŸ˜›

 12.   
  JonsoN's avatar

  calkie schreef, "veranderingen ok dat hoort maarniet te snel laten we eerst maar eens aan de besturing van de wii wennen en door ontwikkelen voor we met iets als dit te doen en ik zie het niet als een verbetering gamen doe je met je handen niet met je haarband"

  Kun je nou eindelijk een keer lettertekens in je posts verwerken.. πŸ™„ Want dit leest erg irritant, en ik ben bang dat niemand hier ooit op gaat reageren.. Mja wie ben ik om dat te zeggen..

 13.   
  jungler's avatar

  zalig zeg πŸ™‚

 14.   
  GraveDevil's avatar

  calkie schreef, "veranderingen ok dat hoort maarniet te snel laten we eerst maar eens aan de besturing van de wii wennen en door ontwikkelen voor we met iets als dit te doen en ik zie het niet als een verbetering gamen doe je met je handen niet met je haarband"

  Ik, Nitro en Rokcman zijn nogal lui.. Nu kun je gamen zonder dat je uberaupt met je muis naar links of recht moet, of moet klikken om t eschieten ozfo. Je denk eraan en het gebeurt gewoon πŸ˜› Is dat niet geweldig? πŸ˜› (Wel duur..)

  Soviet Pdep schreef, "Strx wordt jhe ge-brainwash’d.
  Offeh.. ge-elektrecuteerd :l πŸ˜₯ "

  Zal ik trouwens niks op tegen hebben, dat er een soort seintje naar je hersenen worden verzonden en dat je o pde plek waar je gehit word een soort eleketronisch schokje voelt. Voegt weer wat toe aan de gameplay πŸ˜›