Resident Evil 5 krijgt co-op en coversysteem

Volgens een artikel van GamesRadar zal de aankomende third-person actie/horrorgame Resident Evil 5 voorzien worden van co-op. Een tweede speler kan op elk moment in en uit een lopend spel stappen volgens het bekende “drop-in drop-out” principe.

Daarnaast zal de game een coversysteem krijgen, waarmee spelers “zichzelf tegen een muur kunnen drukken en om de hoek kunnen kijken om te schieten”. Wanneer er niet in co-op gespeeld wordt, neemt de AI van de game het andere personage voor haar rekening.

Verder kent Resident Evil 5 een ontwijkende beweging, te gebruiken door de rechter analoge stick te bewegen. De game zal zich ook veel meer in open gebieden afspelen dan voorgaande Resident Evil-titels.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt wellicht in 2009 voor de Playstation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Gerjann's avatar

  yeah co-op ๐Ÿ™‚

 2.   
  The Beaver's avatar

  Leakkeaa!,:D

 3.   
  ckerigon's avatar

  vet een coversysteem ๐Ÿ˜€

  dat miste je echt bij re4

 4.   
  GutZilla's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "vet een coversysteem ๐Ÿ˜€

  dat miste je echt bij re4"

 5.   
  GraveDevil's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "vet een coversysteem ๐Ÿ˜€

  dat miste je echt bij re4"

  Krijg je dan net zoiets als in Rainbow Six: Vegas2? ๐Ÿ™„ En RE kwam tog altijd alleen op de gamecube? Waarom komt ie niet voor de wii?

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Hopen dat ze de Cover systeem net zo goed in de game monteren als bij Grand theft auto Iv want dat werkt super 8)

 7.   
  MMXX's avatar

  GraveDevil schreef, "

  ”kitt.h.3″ schreef, "vet een coversysteem ๐Ÿ˜€

  dat miste je echt bij re4"

  Krijg je dan net zoiets als in Rainbow Six: Vegas2? ๐Ÿ™„ En RE kwam tog altijd alleen op de gamecube? Waarom komt ie niet voor de wii?"

  De Resident Evil series kwamen altijd al op verschillende consoles uit. Echter RE4 zou exclusief voor de gamecube komen maar uiteindelijk werd het toch geport naar de PS2.

 8.   
  Sembag9's avatar

  eindelijk een keer co op bij een re game! 8)

 9.   
  )GN(-Erik's avatar

  Als het even goed werkt als bij Gears of War ben ik helemaal blij ๐Ÿ˜†

 10.   
  delta62's avatar

  Een tweede speler kan op elk moment in en uit een lopend spel stappen volgens het bekende “drop-in drop-out” principe.

  Lego star wars? ๐Ÿ˜†