Ontwikkelaar Velvet Assassin ziet geen toekomst voor de PC

Terwijl het FPS-genre de Tweede Wereldoorlog wel gehad heeft, komen nu ook de andere genres vaker met games gebaseerd op deze zwarte periode. Velvet Assassin wordt een actie/stealthgame waarin het Derde Rijk verslagen dient te worden. Hoewel deze game nog voor de PC zal verschijnen, heeft Marc Moehring van ontwikkelaar Replay Studios gezegd dat ze de PC in de toekomst links zullen laten liggen:

    “We’re actually moving away from PC development. Germany’s famous for its PC market, but we’re planning on going to consoles more in the future.”

Daarnaast gaf Moehring aan dat ze voor hun volgende project gebruik zullen maken van Epic’s Unreal Engine 3. Voor Velvet Assassin hebben ze een eigen in-house engine, die naast de PC alleen draait op de Xbox 360. Ze zagen er geen heil in om een volledig team in te huren om de game ook nog te porten naar de PlayStation 3. Dankzij de Unreal Engine 3 zal een PS3-versie voor een aankomend project wel zeer waarschijnlijk zijn.

Velvet Assassin logo

Velvet Assassin – voorheen: Sabotage – is gebaseerd op het verhaal van Violette Szabo, een geheim agente die tijdens de Tweede Wereldoorlog haar werk deed. Je speelt Violette Summer, die telkens gedropt wordt achter de vijandelijke linies om de Nazi’s een hak te zetten. Mooie omgevingen en een baanbrekend stealth en vechtsysteem zijn slechts een paar van de speciale features van deze game.

Velvet Assassin verschijnt in de herfst voor de PC en Xbox 360.

  1.   
    Niekolaas's avatar

    hoor je laatste tijd steeds meer… wel jammer 🙁 maar opzich vind ik het ook wel fijner op de consoles nooit popups of vervelende problemen die je op pc vaker wel hebt!

  2.   
    Xiquzor's avatar

    kben niet van plan om een console te kopen z, die ontwikkelaar van velvet assassin mag zeggen en doen wat tie wil. ik blijf mooi trouw aan mijn pc 🙂

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Zat er in, games voor de pc gaat straks alleen nog echt werken via Steam bijvoorbeeld.

  4.   
    Soviet OsakaHugger's avatar

    Jammer ! 🙁

  5.   
    D-eeJay's avatar

    ”Pdep1″ schreef, "Jammer ! 🙁 "

    Idd, zit er wel in dat veel ontwikkelaars zich meer op consoles gaan richten. Veel te veel mensen die kopieëren games (nou zal ik niet zeggen dat ik heilig ben 😛 ). Ze zouden zich natuurlijk ook beter kunnen richten op de beveiliging van die games >.< is de pc-gerbuiker ook weer blij

  6.   
    Broodbeleg's avatar

    Of je biedt als ontwikkelaar je games aan via steam. 😉

  7.   
    Masterchief's avatar

    *Very long Yawn*

    Zo een onzin hoor je steeds vaker. Kijk naar dit jaar, er zijn genoeg vette pc games die dit jaar gaan uitkomen, dus hier maak ik me echt niet druk over. 2008 wordt misschien een van de laatste jaren die de arme pc nog heeft. Er komen nu veel vette games ( ook ) naar de pc, maar als die *@//$**@$$ downloaders het voor ons verkl*ten….Tja……..Dan krijg je deze onzin veel en veel meer

  8.   
    Alias's avatar

    Het is jammer dat de ontwikkelaars de laatste tijd zich steeds minder richten op de pc, maar het kan ook nog zijn dat het in de toekomst beter word. 😉

  9.   
    JonsoN's avatar

    Ik blijf ook trouw aan mn pc’tje.. Pc sterft toch niet uit..:)

  10.   
    Codename_black's avatar

    Ik vind het heel treurig je kan je console ook ombouwen en spelletjes downloaden.
    Dus het is de grootste onzin,De Pc is beter je kan hem upgraden dus je hoeft niet elke keer een nieuwe console te kopen.Dat scheelt toch wel weer wat game geld.