Gamersnet.nl

Sony: Killzone 2 verschoven vanwege onze planning

Sony maakte eerder deze maand tijdens de PlayStation Day bekend dat Killzone 2 niet meer eind 2008 zal verschijnen. De nieuwe releasedatum werd op februari 2009 geprikt, maar vandaag blijkt dat dit niet is gedaan vanwege technische redenen.

Tegen het einde van dit jaar heeft Sony al diverse grote titels in de planning staan, zoals SOCOM, LittleBigPlanet, Motorstorm: Pacific Rift en Resistance 2. Zodoende vond men het geen verstandige keuze om ook nog eens een veelbelovende game als Killzone 2 in die periode uit te brengen. Er is dus niets mis met Killzone 2 en men heeft ook niet meer tijd nodig om te ontwikkelen, maar fans moeten dus even wat meer geduld opbrengen vanwege Sony’s planning.

Na het aardig succesvolle Killzone wordt er nu veel verwacht van Killzone 2, het vervolg dat al in 2005 op de E3 werd aangekondigd. Killzone 2 is een futuristische shooter – en ontwikkeld door het Nederlandse Guerrilla Games – die zich op de planeet Helghan zal afspelen. Daar moet je gemuteerde mensen in grote getalen afmaken. Dat zal niet geheel gladjes verlopen, aangezien deze tegenstanders onder andere het weer kunnen manipuleren.

Wil je meer weten over Killzone 2? Lees dan eens onze Fast Forward!

Killzone 2 wordt in februari 2009 verwacht voor de PlayStation 3.