Nog meer details Banjo Kazooie 3 druppelen binnen

Gisteren konden we jullie al verschillende screenshots van de nieuwe Banjo Kazooie laten zien, en vandaag hebben we ook wat meer details over het spel zelf. Allereerst heeft Banjo Kazooie een officiële naam gekregen: ‘Banjo Kazooie: Nuts and Bolts’. Hoewel een PC versie eerder tot de mogelijkheden leek te behoren blijkt dat helaas toch niet te gebeuren: het spel zal exclusief voor de XBox 360 zijn. Hierdoor kon Rare, de ontwikkelaar, de lat voor zichzelf een stuk hoger leggen. Dit heeft als gevolg dat Banjo Kazooie: Nuts and Bolts niet slechts een high resolution Banjo Kazooie platform game is geworden, maar een spel dat gebruik maakt van de mogelijkheden van de XBox 360.

Het spel zal zes levels bevatten die elk hun eigen unieke introductie hebben. Elk level zal op zijn beurt weer vijftien uitdagingen en side-quests bevatten. De belangrijkste locatie in het spel is Showdown Town, een gebied dat zestien keer groter zal zijn dan het grootste gebied wat Rare voorheen heeft gemaakt.

Hoewel Rare uitdrukkelijk heeft gezegd dat het spel geen race game is zullen voertuigen wel een belangrijk onderdeel van het spel zijn. Zo kun je 1600 verschillende onderdelen verzamelen om voertuigen mee te upgraden, waardoor je in een handomdraai een simpel karretje verandert in bijvoorbeeld een helikopter of een hovercraft. Hiervoor heb je echter wel blauwdrukken nodig, die je kan kopen met Jigglies, die bekend zijn uit eerdere Banjo Kazooie games.

Banjo Kazooie: Nuts and Bolts zal zich af gaan spelen na de gebeurtenissen van het vorige deel, Banjo Tooie. De game zal daarbij gewoon voortborduren op de vertrouwde Banjo-formule. Verwacht dus geen ingrijpende veranderingen. Wel biedt de game een nieuwe vorm van multiplayer, die anders wordt dan die van Banjo Tooie. Daarbij zul je in Banjo Kazooie: Nuts and Bolts terugkeren naar bekende levels, die intussen wel door de tand des tijds zijn aangetast uiteraard. Hierbij zal het Jiggy systeem weer van de partij zijn, met ook hier een kleine twist.

Banjo Kazooie: Nuts and Bolts zal dit jaar rond Kerst exclusief verschijnen voor de XBox 360.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Jammer niet de Titel Banjo Threeie 🙁

  2.   
    Kaassouffl3's avatar

    Wel gaaf dat ze het spel zoveel keer groter gaan maken!

  3.   
    Ruudjee's avatar

    Klinkt goed:

    Laat maar komen!

  4.   
    RinusReetRidder's avatar

    Luchtige games, altijd leuk! 🙂

  5.   
    xizaaR's avatar

    Ruudjee schreef, "Klinkt goed:

    Laat maar komen!"

  6.   
    para's avatar

    ik wacht wel tot die uitkomt 😀