Gamers komen met oplossing voor PS3-problemen Grand Theft Auto IV

Vrijwel iedereen die de afgelopen tijd online actief is geweest, heeft het wel gemerkt: de lancering van Grand Theft Auto IV. Toch ging dit niet overal helemaal naar wens, want diverse gamers hebben zich gemeld met problemen met de game. Zo zou het spel kunnen vastlopen (‘freezen’) of crashen. Het probleem leek zich vooral voor te doen op een PlayStation 3 met een 60GB harde schijf, al blijven ook de andere versies en de Xbox 360 niet onvermeld.

De technische afdeling van uitgever Take-Two kwam al snel met een uitgebreid stappenplan, maar gamers hebben inmiddels bekend gemaakt dat het simpeler kan. Door je PlayStation 3 niet met het internet te verbinden, of door het PSN af te sluiten voordat je GTA IV start, lijken de problemen opgelost. Uiteraard blijf je zo wel verstoken van de multiplayer, maar op deze manier hoeven er geen savegames gewist te worden.

Het wachten blijft op een officiรซle fix van Rockstar, of je kunt gewoon even afkloppen als je nog steeds tot de gelukkigen behoort die geen problemen ondervinden met de game.


Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

GTA IV is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Sp33dy's avatar

    Volgens mij maakt het niet veel uit want online is GTA IV toch nog bijna niet te spelen.

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Online is zo populair dat het door zichzelf nog tenonder dreigt te gaan. Het PSN was zowiezo al niet de meest sterke wat betreft online diensten. Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen zonder ellende, maar hopelijk komt Rockstar snel met een patch.

  3.   
    Niekolaas's avatar

    Hoop voor de ongelukkige dat er snel wel een andere oplossing komt want dit werkt natuurlijk ook niet ideaal.. ๐Ÿ˜ฎ

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    ik heb er gelukkig totaal geen last van.. zowel online als offline. ๐Ÿ˜€

  5.   
    ms13694's avatar

    Dylan schreef, "Volgens mij maakt het niet veel uit want online is GTA IV toch nog bijna niet te spelen."

    huh hoe bdoel je???? ๐Ÿ˜•

  6.   
    ps3 gek's avatar

    Ik ben pas รฉรฉn keer online gegaan. Vond offline leuker. ๐Ÿ˜ณ Ik heb ook nog geen problemen gehad. Alhoewel ie een keertje bij Loading bleef hangen en toen heb ik de console gereset. ๐Ÿ™‚ Hij gaf drie piepjes (error dus) en toen deed mijn ps3 met 60 GB het weer. ๐Ÿ˜‰

  7.   
    GameAC's avatar

    Ach, ik heb GTAIV toch voornamelijk gekocht voor de singleplayer, ik kan wel wachten tot de patch voor de MP.

  8.   
    mars264's avatar

    Ik heb dit probleem ook(kan niet online).Maar maakt voor mij toch niet uit, ik speel eerst de story mode uit ๐Ÿ˜›

  9.   
    Tadao's avatar

    zoveel GTA IV nieuws stukken ๐Ÿ˜•

  10.   
    GraveDevil's avatar

    GTA is zowiezo een game die je koopt voor de sp..

  11.   
    xizaaR's avatar

    wieriemaster schreef, "ik heb er gelukkig totaal geen last van.. zowel online als offline. ๐Ÿ˜€ "

  12.   
    NightHawk's avatar

    ”mars264″ schreef, "Ik heb dit probleem ook(kan niet online).Maar maakt voor mij toch niet uit, ik speel eerst de story mode uit ๐Ÿ˜› "

  13.   
    jasperking's avatar

    ik heb geen las van hoor
    ik kan gewoon onlein gamen ๐Ÿ˜›

  14.   
    jasperking's avatar

    ik kan gewoon Online bij playsattion 3
    i ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜›

  15.   
    Dman's avatar

    Ik dacht dat het juist vooral voor de 40GB versie was, ik heb zelf 60 GB versie en heb geen problemen dus… lekker gamen. 8)

  16.   
    jungler's avatar

    had het geleze op forum ! tog bedankt ervoor
    ek was al een beetje ongerust ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜ณ

  17.   
    ChielB's avatar

    Dman schreef, "Ik dacht dat het juist vooral voor de 40GB versie was, ik heb zelf 60 GB versie en heb geen problemen dus… lekker gamen. 8) "

    Het blijft heel wisselvallig, dus zolang er geen problemen zijn kan je gewoon verder genieten! ๐Ÿ˜‰

  18.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Er sond vandaag ook een stuk in Eindhovend dagblad ik ben toch ee beetje bang nu op GTA IV te spelen want daalijk doet heel mijn PS3 niet meer ๐Ÿ˜ฅ

    Maar ik snap het niet hoe kan het het laden in het begin vastlopen als je internet openstaat en waarom had ik het probleem op dag 6 van de aankoop en niet meteen op die dag zelf ?

  19.   
    VanishNL's avatar

    ik had er eerst ook problemen met de freeze echt zo irritant maar nu heb ik al mijn extra koeling erop en maakt ie wat meer lawaai maar nu werkt gta 4 perfect ๐Ÿ˜‰

  20.   
    GraveDevil's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Er sond vandaag ook een stuk in Eindhovend dagblad ik ben toch ee beetje bang nu op GTA IV te spelen want daalijk doet heel mijn PS3 niet meer ๐Ÿ˜ฅ

    Maar ik snap het niet hoe kan het het laden in het begin vastlopen als je internet openstaat en waarom had ik het probleem op dag 6 van de aankoop en niet meteen op die dag zelf ?"

    Mijn vader zegt altijd: Als ie het goed gedaan heeft en hij doet et ineens minder goed, moet ie het weer goed kunnen doen omdat ie het ooit gedaan heeft. ๐Ÿ˜‰ Als je het pas op dag 6 hebt gekregen, heb je op de bewuste dag iets gedaan wat in et verkeerde keelgat schoot bij je ps3.. Lijkt mij..