40 miljoen pogingen UT3 illegaal online te spelen

Unreal Tournament III is het laatste grote project van Epic Games. Deze klassieke shoot ‘em up is alweer de vierde game in de bekende reeks en het spel blijft populair onder zijn fans. Dat niet al deze fans hun favoriete game eerlijk online spelen, blijkt vandaag wel weer. Mark Rein, directeur van Epic Games, verklaarde namelijk dat er maar liefst 40 miljoen pogingen geregistreerd zijn om Unreal Tournament 3 online te spelen met illegaal verkregen keys.

Voor een tijd na de release leek het erop dat UT3 met erg tegenvallende verkoopcijfers te maken had en dat de game het over het algemeen niet erg goed deed. Dat populariteit niet altijd aan de verkoopcijfers is af te zien, blijkt wel weer uit dit absurd hoge getal aan illegale pogingen tot spelen. Eerder rapporteerden we al dat Crytek met zijn Crysis erg onder piraterij te lijden heeft gehad en nu kan Epic Games zeker aan dat lijstje worden toegevoegd. Naar berekening zou het bedrijf namelijk zo’n $2 miljard meer verdiend hebben aan Unreal Tournament III als al deze downloaders hun game gewoon hadden gekocht.

Unreal Tournament III is een compleet nieuwe Unreal Tournament, welke zelfs een grotere sprong maakt tussen de originele Unreal Tournament en de 2003 en 2004-versies. Dit nieuwste deel vervolgt het bekende Unreal Tournament concept: als een futuristische strijder neem je deel aan vele, heftige gevechten tegen sterke vijanden. Maak slim gebruik van de meest krachtige sci-fi wapens en voertuigen om jezelf naar de overwinning te leiden. Dankzij de populaire Unreal Engine 3 staat Unreal Tournament III grafisch als een huis en ook online valt er weer genoeg snelle actie te beleven. Tel daar nog eens bij dat je ook nog een uitgebreide Unreal Engine 3 toolset krijgt om je eigen levels, gametypes of mods te maken en het is duidelijk dat UT3 een first person shooter op z’n best is!

Unreal Tournament III is inmiddels verschenen voor de PC en PlayStation 3. Hij komt later dit jaar uit voor de Xbox 360.

  1.   
    cpt of war's avatar

    wo is wist nie dar er zoveel piraterij was ๐Ÿ˜ฎ maar wat wil je 60 euro voor een game man ๐Ÿ˜• das net zo veel ze moeten die spellen goedkoper maken en die lui die dat maken moeten niet zo op geld uit zijn als de spellen goedkoper worden komt er ook minder piraterij ๐Ÿ‘ฟ

  2.   
    Mmore's avatar

    Vertig miljoen pogingen staat niet gelijk aan 40 miljoen mensen die het geprobeerd hebben natuurlijk.

    Toch jammer.

  3.   
    Chielh's avatar

    cpt of war schreef, "wo is wist nie dar er zoveel piraterij was ๐Ÿ˜ฎ maar wat wil je 60 euro voor een game man ๐Ÿ˜• das net zo veel ze moeten die spellen goedkoper maken en die lui die dat maken moeten niet zo op geld uit zijn als de spellen goedkoper worden komt er ook minder piraterij ๐Ÿ‘ฟ "

    Je moet natuurlijk ook beseffen dat zo’n game als UT3 bakken met geld kost dat toch enigszins terug verdient moet worden. En daarbij; de game voor de PC is 49,99 dus dat is nog wel te doen.

  4.   
    cpt of war's avatar

    jamaar gaa maar uitreken hoeveel mensen dat spel kopen en dan x50 en kijk maar op welk bedrag je dan uitkomt dat is egt te veel voor een game hoor 50 euro kan je beter 25 tot 30 doen

  5.   
    GraveDevil's avatar

    Als dat zo was, deden ze dat wel. En denk je nou egt dat ze die volle โ‚ฌ50 op hun rekening gestort krijgen? Een deel wil de winkel houden, een deel wil de leverancier houden en dan blijft er nog een klein deel over voor de ontwikkelaar/uitgever.

    Anyway, je download voor de single-player, die meestal kut is, en je koopt voor de multiplayer. Dat laatste doe ik trouwens wel vaker, maar et komt wel es voor dat ik download.. Er zijn uitzonderingen natuurlijk (Clive Barker’s Jericho, tog gekocht terwijl er geen mp opzat..) ๐Ÿ™„

  6.   
    Neolite's avatar

    Het is jammer dat het zo moet ๐Ÿ™ . Grootste reden is natuurlijk de prijs, jammer genoeg snappen heel veel mensen niet dat het gewoon zoveel kost omdat er anders geen winst aan word overgehouden. ๐Ÿ˜‰

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Als ze 40 miljoen pogingen kunnen zien kunnen ze die ok niet traceren naar de computer van die persoon een boete zal het dan flink doen dalen. 8)

  8.   
    perryv's avatar

    en hoevel % van die 40 miljoen pogingen is het gelukt?? ben ik wel benieuwd naar…

  9.   
    Masterchief's avatar

    Ik vond unreal tournament 3 maar crap voor de pc. Er zit geen eens AA in. Maar zo zie je maar weer, downloaden helpt de pc-game industrie dus toch naar de kl*ten

  10.   
    Sp33dy's avatar

    Daarom lijkt het me ook niet slim als Rockstar GTA IV naar de pc gaat brengen dan krijg je waarschijnlijk weer van dit soort cijfers.

  11.   
    NLkevvNL's avatar

    ik weet zkr veel mense die hier zitte downloade deze game ook.. nej ik nie want vind et spel nie leukXD

  12.   
    Tadao's avatar

    ehm,is het het wel waard? ๐Ÿ˜•
    want zo goed isset ook weer niet

  13.   
    ricklolps3's avatar

    dat is wat

  14.   
    Uchiha linkz's avatar

    ๐Ÿ˜€ ff tellen hmmmmmm dat is veeeeeeeeel geld hoor ๐Ÿ˜€

  15.   
    OkkieBOOMER's avatar

    Oh My God, 2 Miljard Dollar als ze niet hadden gedownload…. Dat is echt niet normaal… trouwens als die 40 miljoen kopies normaal hadden verkocht hadden ze ook nog is een record gebroken voor shooters!