Eerste Metal Gear Solid speelbaar in Guns of the Patriots?

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots zal als het goed is over twee maanden verschijnen voor de PlayStation 3 en is een van de voorjaarstoppers waar veel gamers met smart op zitten te wachten. Toch blijft er nog genoeg mysterieus omtrent de game en Hideo Kojima kon het ook niet laten om ons weer lekker te maken met een nieuwe trailer.

Deze Revived Trailer laat de nieuwe Solid Snake zien, maar ook zien we gameplay beelden van de originele Metal Gear Solid-game. Zal een opgepoetste versie van de eerste game op de Blu-ray disc van Guns of the Patriots gezet worden? Of is er sprake van speelbare flashbacks binnen de nieuwe verhaallijn? De tijd zal het leren, en tot die tijd zijn alle mogelijkheden nog open…

Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel zal zich niet in de jaren ’60, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty, afspelen. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog zal hij in deze futuristische oorlog moeten vechten.

Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruikmaken.

Stap het slagveld op met onze Fast Forward!

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots verschijnt op 12 juni, exclusief voor de Playstation 3.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dat lijkt me zo gaafe game! Maar moet je de Metal Gear solid reeks te hebben gespeeld om deze te snapen? ๐Ÿ™‚

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Volgens mij niet, al zal je wel veel meer herkenning hebben tijdens de game. Een beetje inlezen via wikipedia ofzo zal vast ook al een stuk helpen. ๐Ÿ™‚

  3.   
    cyberman12's avatar

    idd eigenlijk zou je toch even MGS 2 moeten spelen om er wat van te begrijpen ๐Ÿ™‚

  4.   
    Mmore's avatar

    Zal me niets verbazen als het een flashback-achtig verhaal wordt waarin je soms terug denkt aan de goeie ouwe tijd, en dat je sommige situaties misschien opnieuw moet spelen.

    Het verhaal was gelukkig altijd ijzersterk, en dat zal ook in dit nieuwe deel weer lekker scherp gepresenteerd worden. Dan weet je precies weer waarom je die PS3 gekocht hebt! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  5.   
    -050- Critical's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Volgens mij niet, al zal je wel veel meer herkenning hebben tijdens de game. Een beetje inlezen via wikipedia ofzo zal vast ook al een stuk helpen. ๐Ÿ™‚ "

    agree

  6.   
    a_z1's avatar

    Mmore schreef, "Het verhaal was gelukkig altijd ijzersterk, en dat zal ook in dit nieuwe deel weer lekker scherp gepresenteerd worden. Dan weet je precies weer waarom je die PS3 gekocht hebt! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ "

    MGS4 alleen al is een reden om de ps3 te kopen. ik zou het wel kopen alleen ben ik op dit moment een beetje blut. ๐Ÿ˜€

  7.   
    )GN(-Erik's avatar

    Hopelijk komt deze dan ook over een tijdje naar de pc ๐Ÿ˜†

  8.   
    arie de beuker's avatar

    Mijn favoriete game serie ๐Ÿ˜†