Nieuwe Book 13-content voor Lord of the Rings Online uitgebracht

Turbine heeft Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar vandaag voorzien van de nieuwe content Book 13: Doom of the Last King. Deze update bevat onder andere een nieuw gebied, een nieuwe class voor Monster Play, een nieuwe quest zone voor high-level characters en uiteraard wordt de verhaallijn van de game voortgezet.

Jim Crowley, president en CEO bij ontwikkelaar Turbine, wist eerder al te melden dat Book 14 deze zomer gaat verschijnen. Maar dan zijn we er nog niet, want in de herfst komt de eerste grote uitbreiding uit, genaamd Mines of Moria.


Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar is de eerste MMORPG gebasseerd op J.R.R. Tolkien’s boeken van Lord of the Rings. In deze game creëer je een eigen held die zijn roem moet halen uit de strijd om Midden-Aarde. Dit doe je met behulp van de legendarische wapens die je zelf zult moeten vinden en waarmee je de talloze strategische gevechten aan gaat. Ook in deze MMORPG moet je natuurlijk je unieke reputaties opbouwen en hiermee je vijand proberen te overtreffen.

De game speelt zich af in het legendarische rijk Eriandor waar onder andere de Gouw, Rivendel en Breeg liggen. Voor Midden-Aarde vormt er zich een steeds grotere drieging uit het donkere koninkrijk Angmar. Alleen de dappersten en de sterksten kunnen de kwade legers van Sauron tegenhouden. Je zult het onder andere op moeten nemen tegen Spiders, Trolls, Orcs, Barrow Wights en de Nazgûl, maar behalve al dat kwaad kun je ook een vrolijke ontmoeting met Elrond, Tom Bombadil, Bilbo, de Dúnedain of zelfs leden van het reisgenootschap zelf meemaken.

Meer info vind je in onze uitgebreide review.

Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar is in 2007 verschenen voor de PC. De eerste uitbreiding, genaamd Mines of Moria, komt deze herfst uit.

  1.   
    Mmore's avatar

    Goed bezig. Aardige game, maar wat mij betreft toch een beetje overbodig in een markt waarin het enorm moeilijk is om ‘erin te passen’. De updates zijn wel altijd accuraat en brengen vaak voldoende nieuwe content mee. Maakt het toch een stukje leuker om een dergelijk spel te spelen. 🙂