Infogrames koopt dochterbedrijf Atari op

De zaken verliepen lange tijd niet bijster rooskleurig voor Atari. Het bedrijf had hardnekkig met slechte verkoopcijfers te maken en over het algemeen liepen de financiën niet goed. Kort na bekendmaking van enkele erg teleurstellende kwartaalcijfers werd aangekondigd dat Atari drastische stappen zou ondernemen om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen. Zo werd bekend dat Atari zou stoppen met het ontwikkelen van games en dat ze zich voortaan alleen nog maar ging richten op het uitgeven en verschaffen van spellen.

Vandaag werd aangekondigd dat Atari volledig wordt opgekocht door haar moederbedrijf, Infogrames, voor een bedrag van $11 miljoen. Geruchten over een dergelijke deal hingen al langer in de lucht en nu is de kogel dan door de kerk. Atari komt met haar gereviseerde functie onder Infogrames te vallen, een overeenkomst die voor beide partijen voordelig moet zijn. Dit brengt wel het uiteindelijke einde van Atari als gamesstudio met zich mee.

    “Bringing Atari US and Infogrames businesses together will enable us to create a simplified global structure for our business as we seek to re-build a well-managed, cohesive and financially disciplined company.” — Infogrames directeur David Gardner
  1.   
    NLkevvNL's avatar

    tog goed van infogrames.. weetje atari maakt tegewoordige nie zulke goede games uit.. zoals efteling tycoon..