Gamersnet.nl

[Update] Ontwikkeling toekomstige Call of Duty games door Infinity Ward

De Call of Duty games zijn al tijden bijzonder populair, met in het bijzonder natuurlijk het recent uitgebrachte Call of Duty 4: Modern Warfare. Aan de basis van de diverse games stonden echter meerdere ontwikkelstudio’s, waarbij de laatste tijd de ontwikkelaars Treyarch (Call of Duty 3) en Infinity Ward (Call of Duty 4) elkaar afwisselden.

Dit systeem was door uitgever Activision bedacht, zodat we jaarlijks een nieuwe Call of Duty konden spelen: het ene jaar van Treyarch en het andere jaar van Infinity Ward. De plannen lijken echter gewijzigd…

Volgens een voormalige werknemer van het recent opgeheven Activision Underground, zal Infinity Ward de exclusieve rechten krijgen om in de toekomst nieuwe Call of Duty titels te ontwikkelen. Op dit moment werkt Treyarch nog wel aan Call of Duty 5, maar daarna zal het dus uitsluitend werk van Infinity Ward worden. Het principe van jaarlijks een nieuwe game zal straks dus niet meer opgaan.

Geen van de betrokken partijen was beschikbaar voor commentaar, dus het wachten blijft op een officiële verklaring. Het enorme succes van Call of Duty 4 lijkt dit gerucht wel kracht bij te zetten.

Update
Activision heeft inmiddels gereageerd op dit bericht en volgens de uitgever is het onjuist en volledig ongegrond. Zowel Treyarch als Infinity Ward zal zich bezig blijven houden met de Call of Duty serie. Wordt vast nog vervolgd…