Microsoft: GTA IV campagne even groot als Halo 3

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het budget ter promotie van GTA IV voor de Xbox 360 zich kan meten met dat van Halo 3. De komende weken gaan we veel zien en horen over GTA IV op de Xbox 360, aldus Steven McGill van Xbox UK.

“The campaign starts this week with lifestyle press advertising and hits the TV screens this weekend, running through and beyond launch and we’re confident this will help drive awareness of GTA IV and Xbox 360 with a very wide audience.”

Het nieuwste deel in de GTA reeks zal uiteraard ook verschijnen voor de Playstation 3, maar Microsoft heeft voor haar Xbox 360 exclusieve downloadable content gepland staan voor de herfst. Ze hebben dus een extraatje te bieden ten opzichte van Sony’s console.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Nico Bellic. Nico is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Nico komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Nico gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Kun je er nu al geen genoeg van krijgen, lees dan onze Fast Forward.

GTA IV verschijnt 29 april voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  ps3 gek's avatar

  da’s mooi. Dan hoef ik niet voor de deur van de intertoys te slapen op 28-29 april voor de ps3-versie. πŸ˜† Ik ga geen 360 kopen voor die extraatjes πŸ˜› Erg fijn voor de mensen met xbox πŸ˜‰

 2.   
  Cirdan's avatar

  da’s idd mooi voor die gasten met een xbox 360. Ik hoop dat Sony ook zoiets gaat bedenken.

 3.   
  Pieter Kontekrabber's avatar

  sony laat het er toch niet bij liggen denk ik!

 4.   
  Nejen's avatar

  kk Xbox360. Ze doen dit all1 om mensen over te halen voor de 360- versie. Daar heb ik dus egt geen trek in 😑 😑 πŸ‘Ώ

 5.   
  mrxthereal's avatar

  Nejen schreef, "kk Xbox360. Ze doen dit all1 om mensen over te halen voor de 360- versie. Daar heb ik dus egt geen trek in 😑 😑 πŸ‘Ώ "

  Wat is dit nou weer voor een stomme reactie. Natuurlijk doen ze dit om mensen over te halen voor de 360 versie, ze willen natuurlijk winst maken. Maar wat maakt het jou in hemelsnaam uit als mensen voor de xbox360 versie zouden gaan, als jij je game toch lekker om jouw geliefde console kan spelen?

 6.   
  Masterchief's avatar

  Waiting 4 pc-release

 7.   
  Niekolaas's avatar

  hahahaha πŸ˜€ Nice nice!!! Lijkt me echt zo’n brute game!~!

 8.   
  Codename_black's avatar

  Masterchief schreef, "Waiting 4 pc-release"

  Nuff said 8)

 9.   
  cnribbens's avatar

  ik moet zeggen heb er nog erg weinig van gezien verder πŸ˜•

 10.   
  ps3 gek's avatar

  mrxthereal schreef, "

  ”Nejen” schreef, "kk Xbox360. Ze doen dit all1 om mensen over te halen voor de 360- versie. Daar heb ik dus egt geen trek in 😑 😑 πŸ‘Ώ "

  Wat is dit nou weer voor een stomme reactie. Natuurlijk doen ze dit om mensen over te halen voor de 360 versie, ze willen natuurlijk winst maken. Maar wat maakt het jou in hemelsnaam uit als mensen voor de xbox360 versie zouden gaan, als jij je game toch lekker om jouw geliefde console kan spelen?"

  INDERDAAD! πŸ˜‰ Ik kan waarschijnlijk in mijn regio makkelijker aan deze game komen voor de ps3 dan de 360. πŸ™‚

 11.   
  zultrax's avatar

  alsof ze nog marketing nodig hebben…
  denkd at alle gamers met geld voor nog 1 game en een next-gen console hebben dit spel gaat kopen πŸ˜‰

 12.   
  Leon 2.0's avatar

  Masterchief schreef, "Waiting 4 pc-release"

  QFT

 13.   
  Fawaka-W's avatar

  Best grappig omdat.. sony en MS alle2 miljoenen aan promotie en reclame doen.Ps3 zelfs een bundel..

  En wie profiteert het meeste ervan… Rockstar :p

 14.   
  Tollos's avatar

  wieriemaster schreef, "Best grappig omdat.. sony en MS alle2 miljoenen aan promotie en reclame doen.Ps3 zelfs een bundel..

  En wie profiteert het meeste ervan… Rockstar :p
  "

  goed gezien πŸ˜›