EU geeft goedkeuring voor fusie Vivendi en Activision

De Europese Unie heeft haar goedkeuring gegeven voor de in december aangekondigde fusie tussen Vivendi’s game afdeling en Activision. Het bedrijf dat hierdoor ontstaat, Activision Blizzard, heeft een jaaromzet van 3,8 miljard dollar, en kan daarmee rivaliseren met EA, ’s werelds grootste uitgever. Vivendi krijgt na de fusie 52% van de aandelen in handen.

De EU is in december een onderzoek gestart naar het eventuele ontstaan van een monopolie positie. De deadline voor de beslissing was 16 april. Nu heeft de EU bekend gemaakt dat er geen sprake is van een monopolie en bovendien dat Activision Blizzard nog steeds genoeg concurrentie zal ondervinden. Dit komt doordat giganten als EA, Sony, Nintendo en Microsoft een sterk tegenwicht bieden.

Activision Blizzard heeft de rechten in handen van onder andere Diablo, Starcraft, Warcraft, Guitar Hero, Call of Duty en Tony Hawk.

  1.   
    Verbeemen's avatar

    hmmmm call of duty

  2.   
    xizaaR's avatar

    Maf wat zal er nu gaan gebeuren 😮

  3.   
    svenrauws's avatar

    dude EA zal altijd de beste zijn en als ze concurrentie krijgen gaan ze het toch opkopen 😛 wat een sarcasme 😀 lol

  4.   
    Jezzol's avatar

    Goed geregeld. 8)

  5.   
    meatball's avatar

    hmm, bemoeit de EU hier ook al mee, laat die iets nuttigs doen

  6.   
    NL C0m4nd0's avatar

    meatball schreef, "hmm, bemoeit de EU hier ook al mee, laat die iets nuttigs doen"

    idd 😆

  7.   
    Cirdan's avatar

    NL C0m4nd0″][quote=”meatball schreef, "hmm, bemoeit de EU hier ook al mee, laat die iets nuttigs doen"

    idd 😆 [/quote]

    Jah idd…. scralo’s xD

  8.   
    David493's avatar

    beter want EA is veeeeeel te commercieel

  9.   
    ckerigon's avatar

    snap niet waarom de EU zich ermee bemoeid

  10.   
    Broodbeleg's avatar

    Jongens en meisjes, kom er gezellig bij zitten dan zal opa Broodbeleg jullie eens een verhaal vertellen. Er waren eens een aantal personen die een bedrijfje begonnen. Bedrijfje 1 maakte zoveel winst en kocht bedrijfje 2 en 3 over. Bedrijfje 4 maaktte ook veel winst en kocht bedrijfje 5 en 6 over. Hierdoor bleven bedrijfje 1 en 4 over. Bedrijfje 1 was net even iets beter, jaja nummer 1, dus kocht bedrijfje 4 op. Bedrijfje 1, die nu als enige over gebleven was, kon nu zonder enige concurrentie (dat betekent dat een ander bedrijf het zelfde goed (=ding) produceert maar dan wel voor een lagere prijs.) aan de gang. Dus bedrijf 1 kon alle prijzen dusdanig hoog doen dat ze torenhoge winsten maakten. En de consument, de personen die de goederen kopen van de bedrijven, had maar 1 keus en moest, als ze dat ene goed wilde hebben, wel heel veel geld neertellen.

    En nu lekker slapen…

  11.   
    TotalPicnic's avatar

    meatball schreef, "hmm, bemoeit de EU hier ook al mee, laat die iets nuttigs doen"

    als als er over powerred fusies komme, dan gebeuren er vage dingen met de economie, dus houd de EU het in de gaten.

  12.   
    Menno Schellekens's avatar

    Broodbeleg schreef, "Jongens en meisjes, kom er gezellig bij zitten dan zal opa Broodbeleg jullie eens een verhaal vertellen. Er waren eens een aantal personen die een bedrijfje begonnen. Bedrijfje 1 maakte zoveel winst en kocht bedrijfje 2 en 3 over. Bedrijfje 4 maaktte ook veel winst en kocht bedrijfje 5 en 6 over. Hierdoor bleven bedrijfje 1 en 4 over. Bedrijfje 1 was net even iets beter, jaja nummer 1, dus kocht bedrijfje 4 op. Bedrijfje 1, die nu als enige over gebleven was, kon nu zonder enige concurrentie (dat betekent dat een ander bedrijf het zelfde goed (=ding) produceert maar dan wel voor een lagere prijs.) aan de gang. Dus bedrijf 1 kon alle prijzen dusdanig hoog doen dat ze torenhoge winsten maakten. En de consument, de personen die de goederen kopen van de bedrijven, had maar 1 keus en moest, als ze dat ene goed wilde hebben, wel heel veel geld neertellen.

    En nu lekker slapen…"

    En daarom is er nu Instantie 1, 2 en 3 die de boel controleren zodat dat niet gebeurt. Of er komen andere bedrijven die de prijs omlaag halen en zo zelf groeien. Lang leve het kapitalisme dan maar, opa Broodbeleg? 😉

  13.   
    Broodbeleg's avatar

    Heel goed, dat was ik nog even vergeten er bij te vermelden, maar het was al zo laat en veel kinders waren al aan het slapen. 😛