Ontwikkelaar Pirates of the Burning Sea sluit 7 servers

MMORPG’s, we hebben ze tegenwoordig in vele soorten en maten. Vaak zijn het toch de magische en fantasy-achtige werelden die overheersen, maar de mensen van Flying Lab vonden het wel eens tijd worden om het piratenleven massaal online te gaan beleven met de game Pirates of the Burning Sea.

Toch heeft de game te kampen met het bekende probleem dat World of Warcraft heet, want het aantal spelers is nog niet overweldigend te noemen. Daarom heeft men besloten om het aantal servers terug te brengen van 11 naar 4, om zo meer spelers per server te krijgen en voor een leukere spelbeleving te zorgen.

Nadat vorig jaar Lord of the Rings Online al dapper de strijd aan ging met World of Warcraft, lijkt de hoop voor 2008 nu gevestigd op Warhammer Online en Age of Conan: Hyborian Adventures.


Pirates of the Burning Sea is een massive multiplayer online RPG (MMORPG) die zich afspeelt op de Caribbische eilanden in de 18e eeuw. Je speelt de rol van een doorgewinterde kapitein, in het bezit van een eigen schip en bemanning, terwijl je op zoek gaat naar roem en avontuur over de uitgestrekte zeeën. In de game kan je geheel zelf bepalen hoe jouw carrière op zee zal verlopen door het aannemen van diverse opdrachten en zo een bepaalde reputatie op te bouwen.

Daarnaast zal de game zich gaan richten op user-created content, waarbij je zelf van alles kunt customizen en ontwikkelen, van wapens tot nieuwe textures en 3D-modellen. Aan jou de keus of je deze gratis of tegen betaling ter beschikking wilt stellen. Dankzij Valve’s Steam technologie zal het epische avontuur niet snel voorbij zijn, want er zullen regelmatig updates uitgebracht worden met nieuwe features. Durf jij de uitdaging van ouderwetse actie, handelen met andere vloten en bloeddorstige piraten aan?

Pirates of the Burning Sea is verschenen voor de PC.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren