Burnout Paradise krijgt drie nieuwe multiplayer modes

Criterion Games heeft met Burnout Paradise een sterke racegame afgeleverd, getuige ook onze enthousiaste review. Uiteraard blijft de ontwikkelaar het spel volledig ondersteunen en voorzien van nieuwe content, want binnenkort kunnen we drie nieuwe FreeBurn modes verwachten: Online Stunt Run, Online Road Rage en Online Marked Man.

Online Stunt Run is een simultane Stunt Run voor acht spelers, waarbij iedereen strijdt voor de hoogste score binnen twee minuten tijd. Je kunt overal in Paradise City racen en multipliers verdienen door tegenstanders uit te schakelen. Voor het eerst zal het ook mogelijk zijn om met iemand mee te rijden.

Online Road Rage is een online team-event voor acht spelers, waarbij je voor aanvang kiest of je voor het rode of blauwe team gaat rijden. Het ene team bestaat uit “runners”, die via een bepaald checkpoint naar de finish moeten racen. Zij kunnen echter maar één checkpoint zien en weten dus nog niet hoe ze het beste verder kunnen rijden na dat checkpoint. Het andere team moet de “runners” uitschakelen. Dit team ziet zowel het checkpoint als de finish en kan zo tactische hinderlagen creëren, of gewoon achter de groep aan rijden voor totale chaos.

Online Marked Man is ten slotte een spelmode waarbij iemand als “Marked Man” gekozen wordt. Dit moet veel spanning opleveren, aangezien je dicht bij andere spelers wilt blijven om de gemarkeerde speler zo snel mogelijk uit te schakelen, maar aan de andere toch ook op een veilige afstand wilt zijn voor het geval je zelf de Marked Man bent. Zodra het duidelijk is wie gemarkeerd is, begint een timer van 90 seconden te lopen. Je krijgt 1 punt als je weet te overleven en 1 punt als je de Marked Man uitschakelt. Na 90 seconden wordt willekeurig een nieuwe gemarkeerde speler gekozen. Als Marked Man zijnde is je auto iets langzamer en kun je geen boost krijgen. Een speelronde duurt meestal 10 tot 12 minuten, vol intense gameplay.

In Burnout Paradise draait het nog steeds om het basisprincipe: drive and destruct. Zo veel mogelijk ongelukken en vernielingen is het ultieme doel. Het racen zal zich afspelen in Paradise City, een stad vol drukke wegen en kruispunten. Je krijgt een rijbewijs tot je beschikking, waarop al je acties worden vastgelegd. En hoe meer chaos en brokstukken je veroorzaakt, des te hoger zal je reputatie worden. Een hogere reputatie zal uiteindelijk leiden tot steeds sterker wordende Burnout-legendes om tegen te racen. Leef je uit met de nieuwe stunt modus en versla je tegenstanders in de competitieve online play.

Voor meer informatie over Burnout Paradise check je onze review!

Burnout Paradise ligt sinds 24 januari in de winkelrekken voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Standley16's avatar

    klinkt vet hoop dat hij snel komt

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Heb weinig met racegames maar dit klinkt toch wel erg leuk. Misschien toch maar eens halen nog ergens. 😆

  3.   
    FlameZ's avatar

    ”Standley16″ schreef, "klinkt vet hoop dat hij snel komt"

    Idd, hou wel van race games :D.