PS3-versie Alone in the Dark verschijnt in de herfst

Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat er een Xbox 360-demo van Alone in the Dark zal verschijnen, rond de release van de game. De releasedatum van de PS3-versie was echter nog altijd onduidelijk. Atari laat vandaag weten dat de game in de herfst uitgebracht zal worden voor de PlayStation 3. Ontwikkelaar Eden Studios wil namelijk niet simpelweg een port maken van de Xbox 360 en PC-versie. We kunnen dus een speciaal aangepaste game verwachten en mogelijk ook nog extra episodische content.

In Alone in the Dark: Near Death Investigation speel je Edward Carnby, de held van het eerste deel uit 1992. Het nieuwe deel speelt zich af in Central Park. Dat is niet zomaar een park, nee, een park dat gerust een stad genoemd mag worden, compleet met dierentuinen, theaters, restaurants, noem maar op. Edward Carnby belandt op de een of andere manier in Central Park, waar hij onvoorzien deel neemt aan een groot onderzoek naar paranormale activiteiten.

In de game zal de nadruk niet meer liggen op het avontuurelement, maar meer op de actie, zoals ook bij Resident Evil 4 is gebeurd. Je zal in de game dus meer moeten schieten en er zullen meer vijanden zijn die op je afstormen om je te doden. Natuurlijk is het avontuurelement niet helemaal weg, je zult nog steeds veel moeten onderzoeken, nu alleen veel grootschaliger, omdat de omgeving enorm is uitgebreid met de capaciteit van de huidige next-generation consoles.

Lees ook onze uitgebreide preview.

Alone in the Dark: Near Death Investigation zal op 20 juni verschijnen voor de PC, PlayStation 2, Xbox 360 en Nintendo Wii. Een PS3-versie zal in de herfst volgen.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dat weet ik nog net zo niet de Demo alleen al had a problemen dus het word vast wel weer uitgesteld ๐Ÿ˜ณ

 2.   
  ChielB's avatar

  De verwachting was eerst “iets later” en is nu dus de herfst geworden, wat net zo goed eind dit jaar kan zijn. Denk dat ze al wel een aardige marge hebben ingebouwd voor deze versie. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Xtremie's avatar

  ChielB schreef, "De verwachting was eerst “iets later” en is nu dus de herfst geworden, wat net zo goed eind dit jaar kan zijn. Denk dat ze al wel een aardige marge hebben ingebouwd voor deze versie. ๐Ÿ˜‰ "

  Laten we het hopen ๐Ÿ˜†

 4.   
  PaNNa's avatar

  Awel se, nu nog mooier, weer lang wachten.