PhysX op NVIDIA-hardware zo goed als klaar

Twee maanden geleden berichtten we nog over de overname van Ageia door Nvidia en dat Ageia’s PhysX-kaarten daardoor feitelijk overbodig zouden worden, omdat Nvidia tegelijkertijd aankondigde, dat GeForce 8xxx-kaarten en nieuwer in staat zijn de berekeningen uit te voeren.

Iets dergelijks kondigde het bedrijf al eerder aan en daarna werd het tot de overname vrij stil rond dit onderwerp. Na de overname is echter hard gewerkt aan dit systeem en volgens Nvidia is het inmiddels bijna af. Om dit te bewijzen en om de concurrentie in de vorm van Intel even te kijk te zetten, gebruikte Nvidia een demo van Intel waarin laatstgenoemde 50000 tot 60000 deeltjes met 20 fps op het scherm zette. Nvidia wist met een GeForce 9800 65000 deeltjes met 300 fps op het scherm te zetten. Een demo met stofsimulatie kwam bij Intel maximaal 12 keer per seconde met een nieuw beeld, een 8800 GTS haalde 200 fps.

Het is helaas nog steeds niet duidelijk of het mogelijk is om bijvoorbeeld twee ‘videokaarten’ aan het werk te zetten voor een game: één voor de beelden, één voor de physics, maar Nvidia vertelde wel dat echt ingewikkelde berekeningen – quantum mechanics – niet zullen worden ingebouwd. Het doel van Nvidia is ‘physics voor fun en entertainment’, wat in ieder geval goed nieuws is voor ons gamers.

  1.   
    ckerigon's avatar

    200frp!!!!
    sooo das goed gedaan,,

    en in die nasa computer kan je 4 videokaarten op de moederboord aansluiten 😛

  2.   
    Xynetor's avatar

    en dan voorstelle die dan met 4 van die GX2 (met speciale geforce natuurlijk(geforce is de niewe forceware))

  3.   
    TotalPicnic's avatar

    call em a noob, maar wat word er bedoeld met die ‘deeltjes’?

  4.   
    mrxthereal's avatar

    Tja, dit kan wel eens in leuk gaan worden, want wie wil er nu niet realistische (natuurkundig getrouwe) rondvliegende lichaamsdelen in de toekomst. Deze samenwerking/ overname maakt het mogelijk :D.

  5.   
    xizaaR's avatar

    mrxthereal schreef, "Tja, dit kan wel eens in leuk gaan worden, want wie wil er nu niet realistische (natuurkundig getrouwe) rondvliegende lichaamsdelen in de toekomst. Deze samenwerking/ overname maakt het mogelijk :D."

    Idd erg leuk kan niet wachten LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL 😆

  6.   
    pepijn112's avatar

    ik blij dat ik een 8600 heb 😀

  7.   
    JonsoN's avatar

    Die 9800 GTX is van mij.. 😀 299 eurootjes bij Norrod!