De Afrikaanse setting van Resident Evil 5 uitgelegd

Jun Takeuchi, baas over Resident Evil 5, heeft de keuze voor een Afrikaanse setting voor Resident Evil 5 toegelicht. Hij meldde dat er vooral voor Afrika gekozen is, omdat Capcom de herkomst van het virus wil laten zien.

  “We settled on the fact that we really wanted to show the origins of the virus. So for the setting we thought, how about the place where humankind was born?”

Het is een tijdje geleden dat er voor het laatst een trailer van Resident Evil 5 verscheen en ontwikkelaar Biohazzard is vooral druk bezig geweest met het weersysteem en de lichteffecten. Ook wist Takeuchi te melden dat het gamesysteem vergelijkbaar zal zijn met dat van Resident Evil 4, maar dan met meer toevoegingen. In Resident Evil 5 zul je toegang hebben tot een veel uitgebreider arsenaal aan wapens, maar het vuistvechtsysteem uit deel vier zal nog steeds aanwezig zijn. Tot slot vertelde Takeuchi dat de speler veel te weten zal komen over hoofdpersoon Chris Redfield en wat hij de afgelopen tien jaar heeft gedaan.

  “Everything he’d experienced in the past ten years we wanted to be able to allow the player to experience as well, so we’re preparing a few ways to encourage the player to do just that.”

Resident Evil 5 zal de serie naar het volgende niveau tillen, de volgende generatie consoles. Capcom evolueert Resident Evil 4 verder door, die ook al een stuk anders was dan zijn voorgangers. De game zal dus weer een third-person actie/horrorgame zijn. Ditmaal speelt de game zich niet in Spanje af, maar in een bloedhete, tropische, Afrikaanse stad. Ditmaal heb je Chris onder de knoppen, ook al een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Waartegen nu gevochten zal moeten worden is niet zeker, maar de warmte is je grootste vijand. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht zal je parten spelen, je ogen zullen namelijk moeten wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment op moet gaan leveren.

Resident Evil 5 verschijnt waarschijnlijk dit jaar nog voor de Playstation 3 en Xbox 360.

 1.   
  FlameZ's avatar

  Interesant nieuws , eindelijk krijgen we meer te weten over Chris.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Cool trouwens ik heb van veel gamers gehoord dat Resident Evil 5 erg racistisch is omdat je daar alleen op zwarte mensen schiet ๐Ÿ˜ณ

 3.   
  Xtremie's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Cool trouwens ik heb van veel gamers gehoord dat Resident Evil 5 erg racistisch is omdat je daar alleen op zwarte mensen schiet ๐Ÿ˜ณ "

  Tsjah er zijn zoveel games waar je alleen maar blanken neerschiet ๐Ÿ˜•

 4.   
  FlameZ's avatar

  Verwacht jij dat er in Afrika miljoenen blanken wonen?

 5.   
  Lasso's avatar

  Een van de meest vette settings van dit moment.:)

 6.   
  Uchiha linkz's avatar

  idd,is wel vet zo komen we ook meer te weten,want de voorebij Resident evil games ging het alleen maar overzombies knallen.

 7.   
  Fawaka-W's avatar

  $la$her schreef, "Verwacht jij dat er in Afrika miljoenen blanken wonen?"

  Toevallig wel :p
  In het zuiden wonen idd veel blanke mensne (engelse nederlanders)
  in het midden heb je voornamelijk de neger bevoking (Zwart)
  en in het noorden wonen voornamelijk de arabische volken (bruin blank..)

  weer zo een typisch geval dat iemand denkt dat in afrika alleen maar zwarte menesn wonen ๐Ÿ˜ณ

 8.   
  xizaaR's avatar

  wieriemaster schreef, "

  ”$la$her” schreef, "Verwacht jij dat er in Afrika miljoenen blanken wonen?"

  Toevallig wel :p
  In het zuiden wonen idd veel blanke mensne (engelse nederlanders)
  in het midden heb je voornamelijk de neger bevoking (Zwart)
  en in het noorden wonen voornamelijk de arabische volken (bruin blank..)

  weer zo een typisch geval dat iemand denkt dat in afrika alleen maar zwarte menesn wonen ๐Ÿ˜ณ "

  Onze aardrijkskunde leraar 8) ๐Ÿ˜†