Gamersnet.nl

Nintendo kondigt mogelijk nieuw redesign Nintendo DS aan op de E3

Hirokazu Hamamura, de directeur van het Japanse mediabedrijf Enterbrain, de uitgever van onder andere het gamesmagazine Famitsu, heeft zich uitgelaten over een mogelijk redesign voor de Nintendo DS Lite, welke het Japanse bedrijf mogelijk op de aanstaande Electronic Entertainment Expo (E3) zal gaan aankondigen.

Details worden niet gegeven, maar Hirokazu Hamamura speculeert dat Nintendo alweer een vernieuwde versie van het best verkopende gamesplatform ter wereld klaar heeft liggen. Dit zou het tweede redesign zijn, na de introductie van de Nintendo DS Lite in 2006.

Hoe erg de Nintendo DS onder handen genomen zal worden, weet de man niet. De DS Lite verschilde behoorlijk van de orginele DS en kan een grote sprong voorwaarts genoemd worden. Het verschil tussen de orginele Sony PlayStation Portable en de Slim&Lite versie daarvan was echter marginaal. Van welke van de twee varianten hier sprake is, weet hij niet.

Dit is dus nog alleen maar speculatie en we moeten nog maar zien of het waar is. Tijdens de aankomende E3, die van 15 tot 17 juli in Los Angeles gehouden wordt, leren we meer.