Geen Bring Down The Sky content voor PC-versie Mass Effect

Mass Effect liet op de Xbox 360 al een behoorlijk goede indruk achter en binnenkort kunnen PC-gamers ook met commandant Sheppard aan de gang. De PC-versie zal beschikken over betere graphics, kortere laadtijden, minder pop-up en een nieuwe HUD.

Toch zal Mass Effect voor de PC ook beperkingen kennen, want BioWare heeft aangegeven dat de extra “Bring Down The Sky” content niet voor de PC zal verschijnen. Diverse geruchten suggereerden al dat deze content meteen in de game verwerkt zou worden, maar dit blijkt dus zeker niet het geval te zijn. BioWare heeft in de persoon van Matt Atwood aangegeven te werken aan alternatieve, gratis content voor de PC-versie. Wat dit precies zal worden, moet nog blijken.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Wil je meer weten over Mass Effect? Lees dan ook eens onze Xbox 360-review.

Mass Effect is eind 2007 verschenen voor de Xbox 360. De PC-versie verschijnt op 6 juni.

 1.   
  Capp's avatar

  Mooi.. Beteh.. 8)

 2.   
  blizzardo's avatar

  Ach.. Bring down the sky is tog ongeveer een halfuur of 3 kwartier hooguit gameplay.;)

 3.   
  mrxthereal's avatar

  Tja zoals er al staat dan komen ze toch met andere extra content dus dan maakt het mij in feite helemaal niks uit.

 4.   
  xizaaR's avatar

  Ik denk dat ik deze wel ga kopen 😀 .Ik zat al te wachten op de pc versie 😉