Alone in the Dark zal 2 tot 3 miljoen keer verkocht worden

David Gardners, baas bij Infogrames, heeft tijdens een interview aangegeven dat hij erg optimistisch is over Alone in the Dark. Volgens Gardners zal de game straks tussen de twee en drie miljoen keer verkocht worden. Hij verklaarde:

  “We want to stop losing money. This management team’s number one goal is to get a business plan together that gets us to a break-even level.”

In Alone in the Dark: Near Death Investigation speel je Edward Carnby, de held van het eerste deel uit 1992. Het nieuwe deel speelt zich af in Central Park. Dat is niet zomaar een park, nee, een park dat gerust een stad genoemd mag worden, compleet met dierentuinen, theaters, restaurants, noem maar op. Edward Carnby belandt op de een of andere manier in Central Park, waar hij onvoorzien deel neemt aan een groot onderzoek naar paranormale activiteiten.

In de game zal de nadruk niet meer liggen op het avontuurelement, maar meer op de actie, zoals ook bij Resident Evil 4 is gebeurd. Je zal in de game dus meer moeten schieten en er zullen meer vijanden zijn die op je afstormen om je te doden. Natuurlijk is het avontuurelement niet helemaal weg, je zult nog steeds veel moeten onderzoeken, nu alleen veel grootschaliger, omdat de omgeving enorm is uitgebreid met de capaciteit van de huidige next-generation consoles.

Lees ook onze uitgebreide preview.

Alone in the Dark: Near Death Investigation zal op 20 juni verschijnen voor de PC, PlayStation 2, Xbox 360 en Nintendo Wii. Een PS3-versie zal wellicht iets later volgen.

 1.   
  Carmen07's avatar

  Lijkt me wel een hele toffe game dus die 3 miljoen gaan ze vast halen. ๐Ÿ˜€

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Hoe kunnen ze dat nu al wete dan? ๐Ÿ˜• En misschien lijkt het een leuk spel maar is het eigenlijk super saai ๐Ÿ˜‰

 3.   
  ChielB's avatar

  Het zijn natuurlijk vroege voorspellingen en analytische berekeningen. De tijd zal het leren… ๐Ÿ˜‰

 4.   
  Koen's avatar

  Ik geloof er in ieder geval geen drol van.

 5.   
  delta62's avatar

  Je weet maar nooit, maar 3 miljoen is wel veel!

 6.   
  Mrn.'s avatar

  Hopen van wel want dan gaat het weer beter met Infogrames en dan gaan zij weer beter spellen maken. Dus dat is dan ook een voordeel voor ons ๐Ÿ˜‰ .

 7.   
  xizaaR's avatar

  marintje schreef, "Hopen van wel want dan gaat het weer beter met Infogrames en dan gaan zij weer beter spellen maken. Dus dat is dan ook een voordeel voor ons ๐Ÿ˜‰ ."

  Idd, ik denk dat hij 1,5 keer wordt verkocht ofzo ๐Ÿ˜‰

 8.   
  JonsoN's avatar

  GN Baby schreef, "

  ”marintje” schreef, "Hopen van wel want dan gaat het weer beter met Infogrames en dan gaan zij weer beter spellen maken. Dus dat is dan ook een voordeel voor ons ๐Ÿ˜‰ ."

  Idd, ik denk dat hij 1,5 keer wordt verkocht ofzo ๐Ÿ˜‰ "

  Zooo jij hebt er vertrouwen in zeg ๐Ÿ˜› anderhalve keer maarliefst:lol:

 9.   
  Topcat TC's avatar

  Heel mooi hoor 3 miljoen, maar dat enorme verkoopscijfer alleen al voor break-even?!
  Die game heeft hen een aardige duit gekost… ๐Ÿ˜›

 10.   
  ChielB's avatar

  2-3 miljoen zal geen break-even verwachting zijn. Het is een eigen verwachting en wellicht hoop om van een echt succes te kunnen spreken.