Gamersnet.nl

Asus EAH3850 Trinity: 3 GPU’s op 1 kaart

Twee RV670’s van ATi op één kaart, dat is geen nieuws meer. Asus weet dan toch met een bericht te komen dat enige opschudding veroorzaakt, door 3 van deze GPU’s op één videokaart te zetten.

Het eindresultaat heet voluit Asus EAH3850 TRINITY/3DHTI/1.5G. De kaart is een driedubbele HD3850 op 660 MHz met anderhalve gigabyte DDR3 geheugen op 1700 MHz. De kaart is daardoor bijna 2,5 keer sneller dan een enkele HD3850. Beeld kan via 4 DVI-poorten naar buiten en videofanaten vinden voldoening in de HDMI en HDCP-mogelijkheden.

Daar blijft het niet bij: om de kaart koel te houden wordt deze inclusief waterkoeling geleverd. De bijbehorende radiator en pomp nemen samen 2 5,25″-bays in beslag, terwijl de kaart al de ruimte van 2 PCI-kaarten in de hoogte nodig heeft.

En ook daar stopt het verhaal nog niet: de kaart is van een MXM-slot voorzien. Dit is een ‘videokaartslot voor laptops’, waardoor in de toekomst de videokaart dus met een extra videokaart kan worden uitgebreid, als je er eentje kan vinden.

Prijzen zijn nog niet bekend….