Gamersnet.nl

Battlefield: Bad Company alsnog zonder betaalde wapens

Het waren roerige tijden rondom Battlefield: Bad Company toen onlangs het bericht naar buiten kwam dat je voor extra wapens in de game zou moeten betalen. Electronic Arts en ontwikkelaar DiCE laten vandaag weten dat ze van dit concept afzien, waardoor je straks door gewoon naar een maximale ranking te levellen alle wapens kunt vrijspelen.

De game wordt echter ook voor een meerprijs als Gold Edition verkocht, waarmee je alle wapens direct vanaf het begin tot je beschikking hebt. Karl-Magnus Troedsson, senior producer bij DiCE, gaf aan dat ze altijd de wens hebben gehad om de Gold Edition een stukje exclusiviteit mee te geven.

Battlefield: Bad Company, de nieuwste telg van Digital Illusion, zal vooral, in tegenstelling wat we inmiddels gewend zijn van de franchise, de nadruk gaan leggen op de singleplayer actie. De game zal gebaseerd zijn op de film Three Kings uit 1999, waarin een squad goed getrainde soldaten achter de vijandelijke linies goud en ander waardevol spul probeert te gappen. Electronic Arts belooft een meeslepende, filmische singleplayer met donkere humor en een omgeving wat tot de grond toe afgebroken kan worden. Volgens DICE is 90 procent van de omgeving ‘sloopbaar’. De multiplayer zal volgens Electronic Arts niet volledig vergeten worden.

Lees ook onze Fast Forward!

Battlefield: Bad Company staat gepland voor de zomer en verschijnt voor de Xbox 360 en PlayStation 3.