Rockstar onthult nieuwe details Grand Theft Auto IV multiplayer

Rockstar heeft vandaag wat licht laten schijnen op de multiplayer van Grand Theft Auto IV. Geheel volgens verwachting zal je een Deathmatch en Team Deathmatch kunnen spelen, die door de host gecustomized kan worden. Het is mogelijk om het aantal personen per team aan te passen, dus je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat iemand in z’n eentje moet zien te overleven tegen 15 anderen. Daarnaast kan je zelf kiezen voor verschillende wapens, de hoeveelheid politie op straat, verkeer en voetgangers. Er is tevens een handig systeem om aan of uit te zetten, waarmee de vijand op de radar te zien is als hij beweegt, maar onzichtbaar wordt zodra hij stilstaat.

Matches worden opgedeeld in ranked en unranked, waarbij je door competitief te spelen geld kunt verdienen om te spenderen aan in-game items en het verbeteren van je ranked carrière.

Rockstar voegt ook coöperatieve modi toe: Cops ‘n’ Crooks en Hangman’s Noose. In Cops ‘n’ Croocks worden de spelers over twee teams verdeeld en moet één team een boss character naar een bepaalde locatie brengen. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, des te meer geld kan je verdienen. De bonus neemt eveneens toe door met zoveel mogelijk mensen de ‘boss’ te begeleiden.

Hangman’s Noose is een verzameling van mini-challenges. De details van elke missie worden in cut-scènes uitgelegd aan het begin van de wedstrijd. Je kunt bijvoorbeeld jezelf moeten verdedigen tegen Noose (SWAT) teams, terwijl je iemand beschermd. Vervolgens moet je in een auto zien te ontsnappen aan helikopters en de rest van de sterke arm der wet.

Daarnaast gaf Rockstar ook wat informatie over de GTA Race mode. Dit is simpelweg een kwestie van als eerst de finish bereiken. De hele wereld en content is te gebruiken. Voor iedereen die een pure race-ervaring wenst, is er de optie om te racen in een GT mode, waarbij je auto’s kunt kiezen uit classes als Inferno’s, Turismo’s, Comets en Supercars.

Ten slotte gaf de baas product development, Jeronimo Barrera, nog even een duidelijke waarschuwing omtrent de multiplayer:

    “After players earn the cell phone in the single-player game (which takes about five minutes), if they want they can jump online and never even play the single-player again. Online is a serious time sucker. You’re going to have to be really careful if you’re married.”

Grand Theft Auto IV zal het nieuwste spel worden in de GTA reeks, die al jaren uitgegeven wordt door Rockstar Games. De game zal gebruik maken van de Rage-engine en speelt zich opnieuw af in Liberty City, dat zeer veel gelijkenissen heeft met New York. Zo zul je diverse bekende wijken en gebouwen tegenkomen, maar dan onder een aangepaste naam. Je speelt de rol van Serviër Niko Bellic, waarmee je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Toch zal je ook gewoon weer opdrachten kunnen aannemen, die je worden toegewezen via je mobiele telefoon.

Meer weten over GTA IV? Lees onze Fast Forward!

Grand Theft Auto IV verschijnt 29 april voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    zultrax's avatar

    super vet!!!!!

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Zeker vet, vooral die mini challanges om wat verschillende objectives te halen. Hoop dat daar veel variatie in zit. 8)

  3.   
    Niekolaas's avatar

    Vett!! vooral die coop 😀

  4.   
    nielz's avatar

    You’re going to have to be really careful if you’re married.”

    hahah 😆

  5.   
    ps3 gek's avatar

    Ik weet niet of het wel zo leuk is, ik speel denk ik liever offline of in de freeroam mode met vrienden online. 😳 Ik bedoeldat online racen is slechts een leuke extra.

  6.   
    Alias's avatar

    De online opties zien er zeer mooi en gelukkig typisch GTA uit 🙂 😉

  7.   
    Uchiha linkz's avatar

    nice tebayo ik hoop echt op een co-op versie fzo 😛 😀 samen ff een bank roven of een missie doen 😛

  8.   
    Hitman047's avatar

    nielz schreef, "

    You’re going to have to be really careful if you’re married.”"

    hahah 😆

    😆 😛

  9.   
    jungler's avatar

    Hitman047″]

    ”nielz schreef, "[quote schreef, " You’re going to have to be really careful if you’re married.”"

    hahah 😆 "

    😆 😛 [/quote]

    😀 😆 zalig

  10.   
    Wouter's avatar

    De multiplayer lijkt een beetje op die van Saints Row. De Co-Op, (team)deathmatches, geld verdienen. Dit zal ook allemaal in Saints Row! 😆

  11.   
    -050- Critical's avatar

    bezit pc ook mp of moet je dan modden
    🙄

  12.   
    RockMan's avatar

    Cabooter schreef, "De multiplayer lijkt een beetje op die van Saints Row. De Co-Op, (team)deathmatches, geld verdienen. Dit zal ook allemaal in Saints Row! 😆 "

    Hm, het lijkt er idd wel een beetje op.

  13.   
    Alias's avatar

    )wtw(Critical schreef, "bezit pc ook mp of moet je dan modden
    🙄 "

    Het lijkt mij dat wanneer de pc versie uitkomt dat de multiplayer optie er dan gewoon ook in zit. 😉

  14.   
    ckerigon's avatar

    vetter dan vet nog vetter dan de tokkies (letterlijk dan)

  15.   
    OkkieBOOMER's avatar

    wel vet hoe ze dat doen:)

  16.   
    ms13694's avatar

    VET 😀 , JAMMER DATTIE NIE OP PC UITKOMT!!!! 😥 🙁

  17.   
    Eggie124's avatar

    waar bazeer je dat op.. het is NOG niet aangekondigd maar het is altijd goed gekomen de laatste jaren de pc is niet overgeslagen dus waar maak je je druk om.. waar geld is is een game developer.. en de pc ruikt ook naar geld.

  18.   
    Maotes's avatar

    Inderdaad, en er is niet eens bewezen of ie op de PC komt, of niet.
    Dus nu kunnen we daar nog niets over zeggen!