Atari start fotocompetitie ‘Sinister Sightings’ op website Alone in the Dark

Op de website van de griezelgame Alone in the Dark is Atari een fotowedstrijd gestart waarbij je je eigen gemaakte foto’s van ‘creepy en bizarre’ situaties in een park kunt uploaden naar de site. Uiteraard kun je hier iets mee winnen, namelijk wekelijks een cd van de soundtrack van de game en op de einddatum van de wedstrijd op 26 juni een Xbox 360. Degene die de foto instuurt met de meeste stemmen in deze Sinister Sightings-competitie, zal als uiteindelijke winnaar worden aangewezen.

In Alone in the Dark: Near Death Investigation speel je Edward Carnby, de held van het eerste deel uit 1992. Het nieuwe deel speelt zich af in Central Park. Dat is niet zomaar een park, nee, een park dat gerust een stad genoemd mag worden, compleet met dierentuinen, theaters, restaurants, noem maar op. Edward Carnby belandt op de een of andere manier in Central Park, waar hij onvoorzien deel neemt aan een groot onderzoek naar paranormale activiteiten.

In de game zal de nadruk niet meer liggen op het avontuurelement, maar meer op de actie, zoals ook bij Resident Evil 4 is gebeurd. Je zal in de game dus meer moeten schieten en er zullen meer vijanden zijn die op je afstormen om je te doden. Natuurlijk is het avontuurelement niet helemaal weg, je zult nog steeds veel moeten onderzoeken, nu alleen veel grootschaliger, omdat de omgeving enorm is uitgebreid met de capaciteit van de huidige next-generation consoles.

Lees ook onze uitgebreide preview.

Alone in the Dark: Near Death Investigation zal op 20 juni verschijnen voor de PC, PlayStation 2, Xbox 360 en Nintendo Wii. Een PS3-versie zal wellicht iets later volgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren