Demigod krijgt een uitgever en wordt uitgesteld naar 2009

Ontwikkelaar Gas Powered Games, die we vooral kennen van Dungeon Siege en Supreme Commander, onthulde eerder dit jaar al dat ze werken aan een nieuw project, genaamd Demigod.

Vandaag is bekend gemaakt dat Stardock de game zal uitgeven, maar tevens maakte men bekend dat Demigod niet langer in de planning staat voor 2008. Gas Powered Games wil graag een publieke bèta houden tijdens de zomer, waardoor ze de release hebben verschoven naar februari 2009. Op deze manier wil de ontwikkelaar zichzelf genoeg tijd gunnen om feedback van spelers te verwerken tijdens het perfectioneren van de game.

Demigod is gebaseerd op een populaire mod voor Warcraft 3, genaamd Defense of the Ancients. In deze mod speel je niet een leger, maar een enkele unit met verschillende superkrachten die je kan levelen door andere monsters te verslaan. Demigod werkt ongeveer over hetzelfde: je bestuurt een gigantisch monster zoals een wandelend kasteel. Als monster kan je je volledig richten op je eigen krachten om vijanden in de pan te hakken, of je kunt andere units dingen om je heen laten bouwen ter ondersteuning. De game draait grotendeels om de multiplayer, waar spelers kunnen strijden en samenwerken, met een singleplayer om spelers te trainen voor het echte werk.

Demigod zal medio februari 2009 voor de PC verschijnen.

  1.   
    Xtremie's avatar

    Nooit van gehoord 🙄