Kevin Levine: games hoeven geen ingewikkeld verhaal

De man achter megaklapper BioShock, Kevin Levine, doet er absoluut niet moeilijk over om zijn mening te geven als er naar gevraagd wordt. Hij heeft al eerder laten weten wat hij vindt van verhaallijnen in games en nu heeft hij weer zijn ongezouten mening gegeven over dit onderwerp. In een interview in de laatste PC Zone wijdt Levine uit over hoe de plot van games in elkaar moet zitten. In het belang van de game zelf dient deze namelijk doodsimpel te blijven, stelt hij. Dit puur om te zorgen dat wij als gamers ΓΌberhaupt snappen wat er aan de hand is en volgen wat er nu eigenlijk bedoeld wordt. Kevin bracht het wat directer:

  “If you want people to follow your plot, it has to be really f****** stupid”
De man vindt dat games geen meesterlijk verhaal en mateloos doordacht plot believen, omdat je als gamer dan toch vaak niet volgt waar het uiteindelijk heen gaat. Hij vergelijkt games hierin met films; daar is de speeltijd namelijk veel korter en blijft het geheel overzichterlijker.

 1.   
  MauriceV's avatar

  Voor mij hoeft het ook geen INGEWIKKELD verhaal te zijn maar het moet wel een GOED verhaal zijn πŸ˜‰

 2.   
  Xtremie's avatar

  Hij heeft wel wat gelijk een game moet wel wat een verhaal hebben maar hoeft geen uitstekend verhaal te zijn, dan koop je maar een boek of een film

 3.   
  Alias's avatar

  xilion schreef, "Voor mij hoeft het ook geen INGEWIKKELD verhaal te zijn maar het moet wel een GOED verhaal zijn πŸ˜‰ "

  Ben ik het volledig mee eens, een idiaal verhaal voor een game is niet te ingewikkeld maar goed te volgen, verder moet het verhaal zelf ook goed zijn natuurlijk. πŸ˜‰

 4.   
  Niekolaas's avatar

  πŸ˜€ Helemaal mee eens!!

  Want als ik inderdaad effetjes halfuur wil spelen en komen filmpjes die veelste lang duren sla ik ze ook altijd over 😳 en dan is het hele verhaal al weer door de war… Dus hij heeft echt volkomen gelijk! gewoon gemakkelijk of tijdens het spelen uitgelegt! πŸ˜€

 5.   
  Aquila169's avatar

  Ik vind dat ze de mogelijkheid moeten geven om je erin te verdiepen, door bijvoorbeeld zoals in Halo 3, de terminals te lezen

 6.   
  )GN(-Erik's avatar

  Dan kan die vent beter verder gaan met multiplayer games UT en battlefield πŸ˜† Die hebben zo ie zo al geen verhaal πŸ˜›

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Dan kan die vent beter verder gaan met multiplayer games zoals UT en battlefield πŸ˜† Die hebben zo ie zo al geen verhaal πŸ˜› "

 8.   
  Kaassouffl3's avatar

  ”Aquila169″ schreef, "Ik vind dat ze de mogelijkheid moeten geven om je erin te verdiepen, door bijvoorbeeld zoals in Halo 3, de terminals te lezen"

  Mee eens! Ik vond dat mooi gedaan zo, zouk wel vaker willen zien.

 9.   
  Alias's avatar

  )GN(-Erik schreef, "

  ”)GN(-Erik” schreef, "Dan kan die vent beter verder gaan met multiplayer games zoals UT en battlefield πŸ˜† Die hebben zo ie zo al geen verhaal πŸ˜› "

  "

  sorry hoor maar waarom quote je op jezelf?? πŸ˜•

 10.   
  B–T–B-8's avatar

  ja inderdaad wil niemand een ingewikkeld verhaal maar zoals xilion al zei een goed verhaal, maar het belangrijkste is natuurlijk of het er goed uit ziet en de gameplay goed is.

 11.   
  blizzardo's avatar

  Nou een ingewikkeld verhaal hoeft nooit, maar een goed verhaal is in mijn mening een must. Ingewikkeld of niet. πŸ™‚

 12.   
  Niekolaas's avatar

  blizzardo schreef, "Nou een ingewikkeld verhaal hoeft nooit, maar een goed verhaal is in mijn mening een must. Ingewikkeld of niet. πŸ™‚ "

  Daar zit ook wat in!!

 13.   
  assassin_MKA's avatar

  En dan geven ze crysis minpunten doordat het een simpel verhaal heeft…

 14.   
  Gold_Thunder's avatar

  Ik vind het verhaal juist het belangerijkste aspect in een game. Kijk naar games zoals Fahrenheit en The Darkness. Als een game geen goed verhaal heeft, dan speel ik het liever niet.

 15.   
  bugatti's avatar

  xilion schreef, "Voor mij hoeft het ook geen INGEWIKKELD verhaal te zijn maar het moet wel een GOED verhaal zijn πŸ˜‰ "

  100% gelijk

 16.   
  JonsoN's avatar

  Als er maar een verhaal in zit, die boeiend is, ook na tig uren spelen nog, en een goed verhaal kan niet zonder goede gameplay, , mijn mening..:)