Beperkte ondersteuning Classic en GameCube controller in Mario Kart Wii

Nog heel even geduld en dan kunnen Wii-bezitters weer volop bezig met de vele vrolijke races in Mario Kart Wii. De game wordt geleverd met een bijbehorende accessoire: het Wii Wheel. In dit stuurtje kan je je Wii Remote plaatsen voor een nóg betere ervaring, maar lang niet iedereen is enthousiast over deze gadget.

Gelukkig biedt Mario Kart Wii ook ondersteuning voor de andere Wii-controllers, maar vandaag blijkt dat die ondersteuning toch wel beperkt is. Het meest recente fact sheet meldt namelijk het volgende:

    • Classic Controller: Mario Kart veterans can let their thumbs do the driving with the Classic Controller. However, players cannot perform certain moves with this control scheme.
    • Nintendo GameCube™ Controller: Experienced Mario Kart fans may also enjoy this familiar scheme, although some maneuvers cannot be performed.

Het lijkt er dus op dat we het toch vooral moeten hebben van de Wii Remote of het Wii Wheel.

Mario Kart Wii beschikt over alles wat je van een Mario Kart-titel verwacht; veel kleurige figuurtjes uit het Mario-universum, 32 knotsgekke banen met dito mogelijkheden om af te snijden en elkaar van de sokken te rijden en natuurlijk erg veel power-ups. Nieuw aan dit deel is dat het online te spelen is via de Nintendo Wi-Fi Connection en de aanwezigheid van motoren.

Mario Kart Wii racet op 11 april naar de Wii.

  1.   
    Gulzt's avatar

    Ja, zaten we echt op te wachten :S ben benieuwd wat je niet kan doen op de traditionele controllers. Volgens IGN kon je wel gewoon stunten met de gamecube controller.

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Die oude controllers worden dan wel ondersteunt, maar je kan er bepaalde moves niet mee doen, dus je hebt er dan eigenlijk niks aan 😕 Zo worden we weer gedwongen toch met dat Wii Stuur te spelen 🙁

  3.   
    Verbeemen's avatar

    eigenlijk is het dan ook weer goed, voor iedereen is het nieuw en worden zo de slechtere niet benadeelt van in begin en kunnen ze het gelijk met de rest het leren

  4.   
    ckerigon's avatar

    misschien een truc van nintendo om mensen wii remotes telaten kopen:S

  5.   
    GutZilla's avatar

    Wie wilt er in godsnaam nou spelen met de classic controllers, je koopt die wii toch voor 80% voor de Wii mote?

  6.   
    Kaassouffl3's avatar

    Je hebt toch een wii vanwege die wii remote, Dus dit is dan tochmaar een buitenkansje om andere dingen te gebruiken. En de kans dat die even goed werken als de remote zelf is natuurlijk kleiner.