Voormalige vice-president Microsoft: consoles zijn binnen 10 jaar uitgestorven

De voormalige vice-president van Xbox Europe, Sandy Duncan, heeft zijn twijfels uitgesproken over de toekomst van de consolemarkt. Volgens hem zullen de consoles zoals we die nu kennen binnen tien jaar zijn uitgestorven. In een interview gaf Duncan het volgende aan:

    “There is a definite convergence of other devices, such as set top boxes. There’s hardly any technology difference between some hard disc video recorders and an Xbox 360, for example. In fact in 5 to 10 years I don’t think you’ll have any box at all under your TV, most of this stuff will be virtualized as web services by your content provider.”

Wellicht doelt hij hiermee op het direct streamen van data van een server of PC naar je televisie, dus technisch gezien is er nog steeds een ‘box’ nodig. Alleen dan niet in de vorm van een console zoals we die op dit moment gebruiken.

Andere analisten voorspelden ook al dat de PlayStation 3 mogelijk de laatste console zal zijn die we zullen zien, gezien de opkomst van digitale distributie. Dat zou in elk geval Sony’s uitspraak ondersteunen dat de PS3 toch zeker een levensduur van tien jaar zal kennen.

  1.   
    Cirdan's avatar

    euhm……….. jah? volgens mij zijn er wereldwijd meer dan genoeg consoles verkocht. Sony en Microsoft en natuurlijk Nintendo verdienen genoeg met het verkopen van consoles. Maarja, Microsoft heeft altijd wel praatjes ^^

  2.   
    NightHawk's avatar

    volgens mij komt er geen 3e xbox meer, Microsoft blijft alsmaar negatieve kritiek te hebben op consoles…

  3.   
    Gerjann's avatar

    zal vast niet want gameindrustrie stijgt steeds meer! ๐Ÿ™‚

  4.   
    martyntjee's avatar

    ik koop consoles omdat ik niet heel de tijd me comp wil updaten enz denk dat wel wat mense dat ook vinde
    en aangezien alles steeds mooier enzo word denk ik dat die uitspraak niet gaat kloppen of je wil echt een monster computer hebbe???(vandaar hebk ook ps3 :P)

  5.   
    Jezzol's avatar

    Ze doen alsof de markt uitsterft, en dan toch snel zelf een graantje meepikken van de winst door zelf consoles te maken. XD

  6.   
    delta62's avatar

    ik denk niet dat consoles uit gaan sterven. Ik hoop dat deze generatie consoles nog wel een jaartje of 5/7 meegaat!

  7.   
    ckerigon's avatar

    kdenk niet dat zze uit zullen sterven maar eerder dat er consoles komen in andere vormen zeg maar ๐Ÿ˜›

    snappen julle me???????

  8.   
    assassin_MKA's avatar

    Er zijn al Geruchten rond PS4 die in 2010 of later zal uitkomen…

  9.   
    LXZ-76's avatar

    Ik zal geen namen noemen maar sommige lezen dus totaal niet het bericht zelf. Ze bedoelen niet met uitsterven dat de consoles verdwijnen ze komen alleen in een andere vorm terug. Microsoft voorspelt dat er apparaten zullen komen die console/tv/hdd-recorder/ect ineen zijn.

  10.   
    ricklolps3's avatar

    ik geloof er niks van ๐Ÿ˜•

  11.   
    Alias's avatar

    mij lijkt me dat zolang de technologie vooruit blijft gaan er consoles op de markt blijven verschijnen, en zolang er mensen zijn die een console willen hebben om te gamen zal er ook een aanbod blijven voor de consoles want zolang er vraag is ruiken de fabrikanten geld ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜‰

  12.   
    Chielh's avatar

    ms is wel helemaal weg van dat digitaal aanbieden van zooi. Ik denk dat de meeste mensen nog steeds het op een schijfje wil hebben in hun verzameling of wat dan ook. En daarbij, harde schijven slijten, want t zijn bewegende onderdelen en software niet (tenzij dat je t als biervitje ga gebruiken, natuurlijk). punt.

  13.   
    MauriceV's avatar

    Er hoeft geen nieuwe console te komen, grafisch kan niet beter.
    en als ze gewoon doorgaan met games maken is de console markt to niet uitgestorven?

  14.   
    gappower's avatar

    hmm, ik denk dat hij wel gelijk kan hebben !
    als je ziet op wat we 10 jaar geleden speelden tegenover nu. Stel je een groot verschil vast en er komen steeds nieuwe technologieeรชn bij dus het zou me verbazen als hij niet gelijk heeft ๐Ÿ™„

  15.   
    Ika Q's avatar

    Mijn console ging maar 1 jaartje mee, lol ๐Ÿ˜›

  16.   
    Neolite's avatar

    er zijn nog zoveel dingen die kunnen gebeuren in die 10 jaar waardoor hij of gelijk of ongelijk gaat krijgen dat het eigenlijk gewoon gokwerk is.

  17.   
    Pack Leader's avatar

    Wie weet wat de toekoemst brengt. Die vent zal vast deels gelijk hebben, ooit komt er een tijd dat er geen consoles meer zijn. Maar die 10 jaar betwijfel ik :P. ๐Ÿ˜‰

  18.   
    cnribbens's avatar

    Haha, toen ik dit las moest ik gelijk denken aan de sci-fi boeken van 50 jaar geleden. Toen dachten de mensen dat we nu al in een super ultra modern met zwevende auto’s zouden leven. Geloof er dus zeker niet in.